Voina şi Licu s-au retras din cursa pentru preluarea naţionalei

Preşedintele FRH, Cristian Gaţu, a declarat, pentru MEDIAFAX că în urma discuţiilor cu tehnicienii propuşi de Comisia Tehnică pentru preluarea funcţiei de antrenor al naţionalei masculine, în cursă au mai rămas Omer Aihan şi Vasile Stângă, ceilalţi doi tehnicieni, Radu Voina şi Ghiţă Licu renunţând.

1 afișare
Imaginea articolului Voina şi Licu s-au retras din cursa pentru preluarea naţionalei

Voina şi Licu s-au retras din cursa pentru preluarea naţionalei

"Am purtat discuţii cu toţi cei nominalizaţi de Comisia Tehnică, iar acum pot spune că au mai rămas în cursă pentru preluarea postului de antrenor al naţionalei masculine Omer Aihan şi Vasile Stângă. Radu Voina m-a anunţat mai demult că nu doreşte să antreneze la acest nivel, iar Ghiţă Licu a spus că este obosit după 10 ani petrecuţi în handbalul din Germania şi doreşte să se odihnească timp de un an. S-a oferit să colaboreze cu federaţia, ceea ce este îmbucurător", a declarat Cristian Gaţu.

Numirea antrenorului echipei naţionale va avea loc la 27 iulie, în cadrul Consiliului de Administraţie al federaţiei, care va avea loc la Piatra Neamţ. Preşedintele FR Handbal a mai precizat că, indiferent ce antrenor va prelua naţionala, secundul său va fi numit cu acordul federaţiei. Naţionala masculină nu mai are antrenor de la 17 iunie, când România a jucat returul cu Suedia, contând pentru calificările în play-off-ul CE din 2008, ratând obiectivul, astfel că tehnicianul Lucian Râşniţă nu a mai dorit să continue.

Cristian Gaţu a făcut referiri şi la situaţia creată la naţionala feminină, după ce antrenorul Gheorghe Tadici a declarat că jucătoarea Carmen Amariei Lungu a refuzat convocarea la cantonamentul de pe litoralul turcesc. "Este un conflict artificial, care se va rezolva, dar de care nu este nevoie înaintea unei perioade grele de pregătire şi a participării la Mondiale", a spus Gaţu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici