Vremea nefavorabilă ameninţă cu anularea evenimentului test de înot pentru Paris 2024

Ploile abundente şi potenţialele furtuni pun în pericol evenimentul test de înot în ape deschise de la Jocurile Olimpice Paris 2024, care va avea loc în acest weekend.

518 afișări
Imaginea articolului Vremea nefavorabilă ameninţă cu anularea evenimentului test de înot pentru Paris 2024

Sursa foto: MediafaxFoto

Competiţia urmează să aibă loc între 5 şi 6 august şi serveşte, de asemenea, drept a patra reuniune a Cupei Mondiale de înot în ape deschise World Aquatics.

Sportivii urmează să concureze în curse de 10 kilometri între Pont Alexandre III şi Pont de l'Alma, în centrul Parisului, dar suspendarea evenimentului este încă luată în calcul.

"Dacă nu există o îmbunătăţire a vremii, va fi complicat", a declarat un oficial al Primăriei Parisului, potrivit Le Parisien.

O ploaie torenţială ar putea aduce ape reziduale în Sena, ceea ce ar putea pune ulterior atleţii în pericol.

Un test al apei fluviului urmează să fie efectuat mâine de Eau de Paris, compania responsabilă cu alimentarea publică cu apă şi colectarea apelor uzate din capitala franceză.

Rezultatele negative în ceea ce priveşte bacteriile găsite în probe ar putea forţa compania să recomande o suspendare sau o anulare.

Citirile din testele zilnice din luna iunie au dat "rezultate excelente", potrivit primarului Parisului, Anne Hidalgo, citat de insidethegames.

Viceprimarul Parisului, Pierre Rabadan, a reamintit că testele de anul trecut au dat citiri satisfăcătoare în proporţie de 92%, care fac apele râului potrivite pentru scăldat, dar afirmă că "dacă plouă o săptămână de torenţi, va fi complicat".

Joi seară urmează să aibă loc o reuniune între reprezentanţii Comitetului de organizare Paris 2024, Guvernul Île-de-France, Eau de Paris şi Primăria, pentru a autoriza antrenamentele de vineri dimineaţă în râu.

World Aquatics a postat pe reţelele de socializare imagini de la evenimentele anterioare, în aşteptarea unei vremi care să permită ca etapa de Cupă Mondială să decurgă conform planului.

Din 2016, Franţa a cheltuit aproximativ 1,4 miliarde de euro în încercările sale de a curăţa râul Sena.

Astfel, au fost modernizate staţiile de epurare, au fost construite instalaţii sanitare şi bazine de depozitare şi au fost conectate casele şi bărcile la sisteme modernizate de eliminare a deşeurilor.

Înotul public în râul Sena a fost o ambiţie cheie a moştenirii lăsate de găzduirea de către Paris a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice.

Autorităţile au interzis înotul în râu în 1923 din cauza nivelului ridicat de poluare, o problemă care datează din secolul al XVI-lea, când cadavrele celor ucişi în războaiele religioase dintre protestanţi şi catolici au fost aruncate în apă.

Rabadan a afirmat că găzduirea de către Franţa a primelor Jocuri de vară din ultimii 100 de ani a accelerat proiectul cu cel puţin 10 ani în ceea ce priveşte investiţiile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici