Wim Fissette: Pentru mine este un vis, sunt în finală la Roland Garros cu Simona Halep

Antrenorul jucătoarei Simona Halep, Wim Fissette, a declarat că pentru el este un vis faptul că românca pe care o pregăteşte a ajuns în ultimul act la Roland Garros, el având anterior experienţa finalelor celorlalte trei turnee de Grand Slam.

1942 afișări
Imaginea articolului Wim Fissette: Pentru mine este un vis, sunt în finală la Roland Garros cu Simona Halep

Simona Halep (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

"Pentru mine este un vis. Sunt în finală la Roland Garros cu Simona. Am trăit toate celelalte finale ale turneelor de Grand Slam", a spus Fissette, care le-a antrenat anterior pe Kim Clijsters şi Sabine Lisicki. "Pentru Simona, este de asemenea un vis să joace finala, sâmbătă, cu Maria Şarapova. A devenit mult mai încrezătoare şi a câătigat multă experienţă la marile turnee la care a participat. Acum se simte foarte bine", a menţionat antrenorul belgian, informează rtbf.be.

Fissette este de părere că Simona Halep poate să se impună în finala cu Maria Şarapova. "Finala va fi foarte dificilă. Maria este o jucătoare foarte bună. Este foarte puternică psihic şi are experienţa finalelor de Grand Slam. Însă Simona are avantajul de a fi petrecut puţin timp pe terenuri. Este proaspătă fizic. Şi este pregătită psihic. Nu are nimic de pierdut. Va fi un meci de nivel foarte înalt şi cred că sunt posibilităţi pentru ca ea să se impună. Trebuie să fie calmă. Este înconjurată aici de familie şi prieteni. Este important pentru Simona să nu vorbească mereu despre tenis. Vom începe să vorbim despre finală vineri după-amiază", a afirmat Wim Fissette.

Jucătoarea Simona Halep, locul 4 WTA şi a patra favorită, a învins-o, joi, scor 6-2, 7-6 (4), pe germanca Andrea Petkovici (27 WTA), şi s-a calificat în finala turneului de la Roland Garros, devenind prima sportivă din România ce ajunge în ultimul act a acestei competiţii după 34 de ani.

Calificarea în finala Grand Slamului de la Paris, fază în care va juca, sâmbătă, cu rusoiaca Maria Şarapova, o va propulsa pe Halep pe locul 3 WTA, după americanca Serena Williams şi chinezoaica Na Li.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici