Wimbledon 2019. Roger Federer, mesaj pentru Simona Halep, înaintea finalei de sâmbătă: Nu merge cu "joc împotriva Serenei, n-am nicio şansă"

Marele campion Roger Federer i-a transmis un mesaj de încurajare Simonei Halep, înaintea finalei de sâmbătă contra Serenei Williams, elveţianul subliniind că românca trebuie să aibă o mentalitate de învingătoare şi să se gândească că şi-a câştigat dreptul de a juca ultima etapă a competiţiei.

10575 afișări
Imaginea articolului Wimbledon 2019. Roger Federer, mesaj pentru Simona Halep, înaintea finalei de sâmbătă: Nu merge cu "joc împotriva Serenei, n-am nicio şansă"

Sursa FOTO: Simona Halep - Instagram

„Să încerce să câştige. Trebuie să ai o mentalitate de învingător, nu? Nu merge cu "Gata, sunt în finală" sau că "Joc împotriva Serenei, n-am nicio şansă" pentru că dacă gândeşti aşa, vei pierde. Trebuie să ai mentalitate de învingător, să te gândeşti că meriţi să fii aici, că ţi-ai câştigat acest drept. Nu poţi să ajungi în finala de la Wimbledon jucând mediocru. Adică sunt unii care o fac, dar aici nu este cazul. Trebuie să te bucuri de moment, dar asta mai mult după ce câştigi. Trebuie să fii concentrată la maximum, să nu fie depăşită de eveniment. Oricum ea ştie ce are de făcut şi asta e grozav", a declarat Roger Federer, la conferinţă de presă după victoria contra lui Rafael Nadal.

Serena Williams (10 WTA) şi Simona Halep (7 WTA) se vor înfrunta sâmbătă, 13 iulie, de la ora 16:00, în finala feminină de la Wimbledon 2019.

Serena Williams pare să plece ca favorită în ultimul act al acestei ediţii de la Wimbledon datorită experienţei bogate şi a numeroaselor titluri de Mare Şlem pe care le are în palmares. În plus, americanca stă mult mai bine în confruntările directe cu Simona Halep.

Pentru sportiva din Statele Unite ale Americii, care va împlini 38 de ani în luna septembrie, va fi a 11-a finală disputată la All England Club. Serena Williams a pierdut doar trei dintre acestea (2004, 2008 şi 2014), şi a triumfat în celelalte şapte (2002, 2003, 2009, 2010, 2012, 2015 şi 2016).

De partea cealaltă, Simona Halep se află la prima prezenţă în finala de la Wimbledon, în această ediţie depăşindu-şi cel mai bun rezultat, obţinut în 2014, semifinală pierdută contra lui Eugenie Bouchard. De asemenea, constănţeanca are un singur titlu de Mare Şlem în palmares, obţinut în 2018, la Roland Garros.

În cazul unei victorii sâmbătă, Serena Williams va deveni jucătoarea cu cele mai multe turnee de Mare Şlem câştigate, egalând-o pe Margaret Court. În prezent, americanca are 23 de astfel de titluri (şapte la Australian Open, trei la French Open, şapte la Wimbledon şi şase la US Open).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici