Wimbledon sporeşte securitatea din cauza temerilor legate de protestele climatice

Şefii de la Wimbledon au întărit securitatea din cauza temerilor că activiştii pentru combaterea schimbărilor climatice ar putea perturba meciurile de la All England Club, după protestele de mare amploare de la alte evenimente sportive.

119 afișări
Imaginea articolului Wimbledon sporeşte securitatea din cauza temerilor legate de protestele climatice

Wimbledon sporeşte securitatea din cauza temerilor legate de protestele climatice

Trei protestatari de la Just Stop Oil au alergat pe teren în timpul celui de-al doilea test Ashes de la Lord's de săptămâna trecută, împrăştiind un praf portocaliu. Demonstraţii similare au avut loc şi în timpul Campionatul Mondial de Snooker şi a finalei de rugby din Premiership engleză, în timp ce grupul a vizat şi meciuri din Premier League.

Just Stop Oil doreşte ca guvernul să pună capăt tuturor noilor explorări de petrol şi gaze şi a promis că nu va renunţa la proteste până când nu va face acest lucru.

Directorul executiv al All England Club, Sally Bolton, a declarat luni, înainte de începerea meciurilor de la campionatul din 2023, că Wimbledon şi-a sporit măsurile de securitate "în conformitate cu tabloul ameninţărilor relevante", notează AFP.

"Bineînţeles că am ţinut cont de ceea ce am văzut în alte părţi, aşa că securitatea a fost sporită în diferite locuri din incintă", a spus ea.

Bolton a subliniat securitatea sporită la porţi şi în jurul terenurilor şi a spus că, la fel ca în anii precedenţi, paznicii vor monitoriza mulţimile.

Directorul executiv a declarat că este important să se sublinieze faptul că Grand Slamul pe iarbă s-a angajat să fie "pozitiv din punct de vedere ecologic".

"Am face un apel la cei care participă la campionate să respecte faptul că ceilalţi care vin la campionate vor să vadă tenisul în mod plăcut, în linişte şi într-un mediu sigur."

Bolton a abordat, de asemenea, problema revenirii jucătorilor ruşi şi belaruşi la Wimbledon în timpul briefingului său de presă, spunând că a fost o "decizie dificilă".

Jucătorii din ambele ţări au fost interzişi anul trecut în urma invaziei Rusiei în Ucraina.

"Credem că este decizia corectă pentru campionatele din acest an", a spus Bolton. "Toţi acei sportivi concurează în calitate de neutri. Cu toţii au semnat declaraţia".

Steagurile ruseşti şi belaruse sunt interzise în All England Club.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici