Wozniacki, în luptă umăr la umăr cu Simona Halep. Daneza a câştigat un meci lung la Roma, s-a calificat în "sferturi" şi a revenit pe primul loc în clasamentul live

Caroline Wozniacki (28 de ani, 2 WTA) pune presiune în continuare pe Simona Halep pentru statutul de lider mondial şi principală favorită la Roland Garros. Joi seară, daneza a trecut de Anastasia Sevastova (20 WTA), scor 6-2, 5-7, 6-3, s-a calificat în "sferturile" de finală ale turneului de la Roma şi a revenit pe primul loc în clasamentul live.

3596 afișări
Imaginea articolului Wozniacki, în luptă umăr la umăr cu Simona Halep. Daneza a câştigat un meci lung la Roma, s-a calificat în "sferturi" şi a revenit pe primul loc în clasamentul live

Wozniacki, în luptă umăr la umăr cu Simona Halep. Daneza a câştigat un meci lung la Roma, s-a calificat în "sferturi" şi a revenit pe primul loc în clasamentul live

Obligată să răspundă după calificarea Simonei între ultimele opt jucătoare ale competiţiei de la Foro Italico, Wozniacki a început perfect meciul cu Sevastova, jucătoare pe care o învinsese de trei ori în minimum de seturi în cele trei meciuri directe jucate din 2011 până în 2017. După ce a pus rapid un avantaj liniştitor pe tabelă, daneza a închis primul set, 6-2, în doar 36 de minute şi misiunea sa părea una uşoară. În start de set doi, Caro a făcut break-ul şi a sprintat la 2-0, dar ucraineanca a găsit soluţiile potrivite pentru a reveni în meci: de la 2-0 s-a făcut 4-3 cu break pentru Sevastova, însă Wozniacki s-a trezit la mijlocul setului şi, la 5-4 pentru ea, a ratat o minge de meci. Anastasia a luptat, a luat manşa a doua şi a dat speranţe pentru o victorie care aducea liniştea Simonei, însă Caro a judecat mai bine setul al treilea.

S-a mers cap la cap până la 3-2 pentru daneză, când serviciul Sevastovei a cedat. Caro s-a desprins, apoi, la 5-2 şi, după un game bun al adversarei, a închis meciul târziu în noapte, la capătul a două ore şi 16 minute de joc: 6-2, 5-7, 6-3 şi daneza revine pe primul loc în clasamentul live.

Acum, Caro are 6935 de puncte, Simona doar 6875, dar lupta cea mare se va da în fazele finale de la Roma. Vineri, Halep va sta faţă în faţă cu Caroline Garcia, franţuzoaica pe care o conduce cu 3-1 la general, în timp ce Wozniacki se va duela cu Anett Kontaveit, jucătoarea din Estonia care a trimis-o acasă pe Venus Williams.

În cazul unor victorii, Halep va juca în semifinale cu câştigătoarea dintre Maria Şarapova şi Jelena Ostapenko, în timp ce pe Wozniacki o aşteaptă fie Angelique Kerber, fie Elina Svitolina. Cu două succese vineri şi sâmbătă, Simona şi Caro ar putea juca cu trofeul şi cu statutul de număr unu pe masă, în finala de la Foro Italico.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici