WTA a emis o declaraţie pe fondul expulzării lui Zvonareva din Polonia

Fostul număr 2 mondial în circuitul WTA, Vera Zvonareva, a fost deportată sâmbătă din Polonia, după ce i s-a refuzat intrarea în ţară. Organizaţia care guvernează circuitele feminine de tenis a luat poziţie, într-un comunicat dat publicităţii.

1298 afișări
Imaginea articolului WTA a emis o declaraţie pe fondul expulzării lui Zvonareva din Polonia

WTA a emis o declaraţie pe fondul expulzării lui Zvonareva din Polonia

După ce circuitul s-a confruntat cu situaţii delicate în ultima vreme, începând cu vestea că Arabia Saudită vrea să cumpere acest sport, WTA arenoi situaţii delicate de administrat. Şeful WTA, Steve Simon, a negat orice discuţii cu această ţară, chiar dacă rapoartele au indicat că s-a stabilit un contact.

Pe lângă acest lucru şi situaţia actuală a războiului din Ucraina, WTA trebuie să se confrunte acum cu ţări care refuză în mod activ jucătoare. Rusoaicei Vera Zvonareva i s-a refuzat recent intrarea în Polonia, unde spera să joace la Openul Poloniei de săptămâna viitoare.

Ministerul Apărării a explicat decizia ca fiind una legată de siguranţa publică, folosind, practic, un limbaj care o descria pe Zvonareva ca fiind o ameninţare la adresa siguranţei în Polonia. WTA a publicat o declaraţie cu privire la această situaţie.

„WTA este la curent cu situaţia în care a fost implicată Vera Zvonareva la Varşovia. Siguranţa şi bunăstarea tuturor jucătoarelor este o prioritate de top a WTA. Vera a plecat din Polonia şi vom evalua problema în continuare împreună cu evenimentul.”

Este o situaţie complicată, deoarece WTA nu poate dicta cu adevărat politica unei ţări. Pe de altă parte, are obligaţia de a proteja interesele tuturor jucătorilor, inclusiv ale sportivilor ruşi şi belaruşi.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici