Xabi Alonso a primit o ofertă tentantă de la Borussia Munchengladbach. Spaniolul încă mai stă pe gânduri

  • Fostul internaţional spaniol Xabi Alonso a primit oferta de a prelua funcţia de manager al Borussiei Munchengladbach.
  • Acesta nu a luat încă o decizie în acest sens, spune expertul spaniol în fotbal Guillem Balague, citat de BBC Sport.
102 afișări
Imaginea articolului Xabi Alonso a primit o ofertă tentantă de la Borussia Munchengladbach. Spaniolul încă mai stă pe gânduri

Revista germană Bild a scris că Alonso, în vârstă de 39 de ani, îl va înlocui pe Marco Rose, care va pleca în vară, pentru a prelua rivala Borussia Dortmund. Alonso este în prezent manager al echipei B a clubului Real Sociedad.

Guillem Balague, un cunoscut jurnalist spaniol, spune totuşi că deţinătorul Cupei Mondiale cu naţionala Spaniei ar putea să rămână şi să preia echipa de seniori a clubului Real Sociedad, în condiţiile în care e posibil ca acest post să devină disponibil.

Balague mai spune că oferta celor de la Munchengladbach nu este singura pe care Alonso ar fi primit-o, motiv pentru care acesta nu se grăbeşte să facă deocamdată următorul pas în cariera sa de antrenor.

În calitate de jucător, Alonso a contribuit la câştigarea de către Spania a Cupei Mondiale din 2010 şi a Campionatului European din 2008 şi 2012.

De asemenea, a câştigat Liga Campionilor cu Liverpool şi Real Madrid înainte de a-şi încheia cariera de jucător la Bayern München, în 2017.

Ca antrenor, Alonso a condus echipa Under 13 a lui Real Madrid la câştigarea titlului de campion naţional, înainte de a se alătura în 2019 echipei secunde a fostului său club Real Sociedad, care evoluează în liga a 3-a spaniolă.

Jurnalistul german Constantin Eckner, afirmă că Alonso este unul dintre cei şase candidaţi la postul de antrenor al lui Borussia Munchengladbach, printre ceilalţi numărându-se managerul lui Ajax, Erik ten Hag, dar şi fostul mijlocaş olandez Mark van Bommel.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici