Zürich şi Bruxelles vor găzdui alternativ finala Diamond League din 2024 până în 2027

  • Finala competiţiei atletice Diamond League va avea loc alternativ la Bruxelles şi Zürich între 2024 şi 2027.
  • Decizia, anunţată luni, a fost luată în luna martie de Adunarea Generală a Asociaţiei Diamond League.
142 afișări
Imaginea articolului Zürich şi Bruxelles vor găzdui alternativ finala Diamond League din 2024 până în 2027

Reuniunea Memorial Van Damme de la Bruxelles va găzdui finala sezonului, care va dura două zile, în 2024 şi 2026, în timp ce reuniunea Weltklasse Zürich va găzdui finala atât în 2025, cât şi în 2027.

Ambele reuniuni au servit ca gazde comune între 2010 şi 2019, când finala a fost împărţită între cele două evenimente separate.

Zürich a găzduit finala Diamond League în 2021, devenind primul oraş care a găzduit sub formatul de două zile, unde au fost confirmaţi toţi câştigătorii celor 32 de discipline.

Oraşul elveţian îşi va relua rolul în acest an, competiţia urmând să aibă loc între 7 şi 8 septembrie.

Finalele se vor disputa atât în oraş, cât şi pe stadion.

Campionii Diamond League vor fi încoronaţi la Sechseläutenplatz, în centrul oraşului Zürich, în ziua de deschidere a competiţiei, în timp ce restul disciplinelor se vor desfăşura pe stadionul Letzigrund în ziua a doua.

Finala va avea loc pentru prima dată în afara Europei, atunci când Prefontaine Classic din Eugene va acţiona ca punct culminant în 2023.

Ciclul dintre Zürich şi Bruxelles va începe apoi în 2024.

Ambele zile de competiţie de la Bruxelles vor avea loc pe Stadionul Regele Baudouin II din capitala belgiană.

Evenimentul din 2026 va marca cea de-a 50-a aniversare a reuniunii Memorialului Van Damme.

Asociaţia Diamond League a precizat că deciziile de găzduire au fost luate la recomandarea Comisiei de calitate, care analizează cererile de organizare a finalei.

Asociaţia a declarat că confirmarea oraşelor gazdă pentru următoarele cinci sezoane va asigura tuturor părţilor interesate posibilitatea de a planifica din timp evenimentele.

Sportivii concurează pentru puncte la reuniunile Diamond League pe parcursul sezonului, iar cei mai buni se califică pentru un loc în finală şi au şansa de a câştiga un Trofeu Diamond League.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici