Zapatero: Mi-au dat lacrimile la finalul meciului

Premierul spaniol Jose Luis Rodriguez Zapatero a declarat, duminică seară, la Cadena SER, după victoria Spaniei în finala Cupei Mondiale, cu Olanda, scor 1-0, că atunci când s-a terminat această partidă a plâns de emoţie, informează El Pais.

12 afișări
Imaginea articolului Zapatero: Mi-au dat lacrimile la finalul meciului

Zapatero: Mi-au dat lacrimile la finalul meciului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Au trecut atâtea generaţii de când eram mici şi aşteptam un astfel de moment, şi în sfârşit a venit. Mi-au dat lacrimile la finalul meciului. Sunt fericit şi emoţionat. A fost un meci epic. Am suferit cum rar mi s-a întâmplat. Eram convins că vom învinge. Însă este adevărat că olandezii au încercat să ne strice jocul, evoluând cu agresivitate. Merităm victoria, am luptat până la capăt", a spus Zapatero, declarându-se încrezător că victoria din finala CM va creşte "încrederea de sine şi unitatea ţării".

Zapatero a vorbit şi despre eroul meciului, Andres Iniesta, autorul golului victoriei: "Iniesta a fost spectaculos".

El s-a adresat apoi tatălui fotbalistului, spunându-i: "Puteţi fi mândru de un astfel de fiu. El este un model pentru toată lumea, un mare om şi trebuie să fim mândri de el, pentru că a făcut fericită întreaga Spanie".

Reprezentativa de fotbal a Spaniei a câştigat Cupa Mondială, după ce a învins selecţionata Olandei, după prelungiri, scor 1-0 (0-0), în finala competiţiei din Africa de Sud, disputată, duminică seară, la Johannesburg.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici