Zece din cele 13 reguli experimentale au fost introduse în regulamentul IRB

Zece din cele treisprezece reguli experimentale testate în acest sezon vor fi introduse în regulamentele International Rugby Board (IRB) şi vor fi aplicate în meciurile test din turneele estivale, informează AFP.

2 afișări

Consiliul IRB, reunit în această săptămână la Dublin, a decis să introducă definitiv în regulament zece dintre regulile experimentate în Europa, de la începutul acestui sezon. Aceste reguli vor deveni efective începând cu data de 23 mai.

Cele zece reguli sunt:

1) Arbitrii asistenţi pot ajuta arbitrul central în orice manieră cerută de acesta.

2) Dacă o echipă reintroduce balonul în propriul 22 şi balonul este apoi şutat imediat în afara spaţiului de joc, nu va exista câştig de teren.

3) La o repunere rapidă, balonul poate fi aruncat atât perpendicular pe linia de tuşă, cât şi înapoi către propria linie de ţintă.

4 şi 5) La o margine, primitorul trebuie să se stea la 2 metri de aliniament. Adversarul direct al jucătorului care repune trebuie să stea obligatoriu în spaţiul dintre linia de margine şi linia de 5 metri, dar la 2 metri de aceasta din urmă.

6) Le este permis jucătorilor din aliniament să prindă anticipat sub centură jucătorul care va sări.

7) Ridicarea jucătorilor din aliniament este permisă.

8) Se introduce o linie de ofsaid la 5 metri în spatele liniei ultimelor picioare la grămada ordonată.

9) Se identifică linia de ofsaid pentru mijlocaşul la grămadă.

10) Steagurile de colţ nu mai sunt considerate a fi margine de ţintă, cu excepţia situaţiei când se face un „atins la pământ”, balonul luând contact cu steagul de colţ.

Cele trei reguli respinse de IRB sunt:

1) Se elimină aspectele referitoare la obligativitatea jucătorilor de a se alatura unui mol având capul şi umerii deasupra nivelului şoldurilor

2) Jucătorii sunt autorizaţi să împiedice formarea unui mol, trăgându-l în jos.

3) Nu există un număr maxim de jucători de la fiecare echipă participanţi la margine.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici