Zece jucători noi în lotul pentru meciul cu Olanda

Naţionala de fotbal a României are zece jucători noi în lotul pentru meciul cu Olanda în comparaţie cu meciul tur, scor 0-0 la Rotterdam, în timp ce batavii au convocat numai cinci fotbalişti neincluşi în echipa de la partida din luna martie.

1 afișare
Imaginea articolului Zece jucători noi în lotul pentru meciul cu Olanda

Zece jucători noi în lotul pentru meciul cu Olanda

Marius Popa, George Ogăraru, Petre Marin, Cristian Chivu, Marius Constantin, Ovidiu Petre, Andrei Mărgăritescu, Nicolae Dică, Gigel Bucur şi Florin Bratu sunt jucătorii pe care selecţionerul Victor Piţurcă i-a inclus în lotul pentru meciul cu Olanda de sâmbătă, dar care n-au făcut parte din partida cu naţionala batavă din aceleaşi preliminarii, disputată în luna martie.

Antrenorul Olandei, Marco van Basten, i-a inclus în lotul pentru meciul de sâmbătă pe Mario Melchiot, Andre Ooijer, Hedwiges Maduro, Robin van Persie şi Ruud van Nistelrooy, jucători care n-au fost selecţionaţi pentru meciul din martie cu România.

Cristian Chivu, Nicolae Dică şi Ovidiu Petre au fost indisponibili mentru meciul din martie, în compania Olandei, fiind accidentaţi.

Ruud van Nistelrooy a revenit în august la echipa naţională a Olandei după ce în ianuarie 2007 a anunţat că se retrage.

În lotul Olandei se află şi Wesley Sneyder, dar acesta este suspendat pentru meciul cu România, iar prezenţa portarul Edwin Van der Sar în teren este pusă sub semnul întrebării din cauza unei accidentări, el absentând şi la precedenta confruntare cu "tricolorii" tot din cauza unei accidentări.

În comparaţie cu meciul din preliminariile Cupei Mondiale din Germania, România - Olanda, scor 0-2, din martie 2005, din lotul batavilor lipsesc doar cinci jucători, Jan Kromkamp, Mark Van Bommel, Phillip Cocu, Denny Landzaat şi Martijn Meerdink.

Din lotul României de 22 de jucători din martie 2005, se mai regăsesc doar şapte fotbalişti pentru meciul de sâmbătă (Bogdan Lobonţ, Marius Popa, George Ogăraru, Petre Marin, Cristian Chivu, Răzvan Raţ şi Gigel Bucur). Toţi mijlocaşii selecţionaţi atunci, Fl. Petre, Tiberiu Ghioane, Constantin Gîlcă, Dorinel Munteanu, Daniel Pancu, Mihăiţă Pleşan şi Nicolae Mitea, nu mai fac parte din vederile selecţionerului, în timp ce dintre atacanţi, Gigel Bucur este singurul "supravieţuitor" al acelei partide.

România va întâlni, în 13 octombrie, la Constanţa, reprezentativa Olandei, într-un meci din grupa G a preliminariilor Campionatului European din 2008.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici