Zotta: Coman nu a apărat în mai mult de 60 la sută din meciuri

Directorul general al FC Rapid, Constantin Zotta, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că portarul Dănuţ Coman a apărat în trei ani doar în 60 la sută din meciurile formaţiei giuleştene şi că a avut evoluţii extraordinare, dar şi altele mai puţin bune în meciuri importante.

14 afișări
Imaginea articolului Zotta: Coman nu a apărat în mai mult de 60 la sută din meciuri

Zotta: Coman nu a apărat în mai mult de 60 la sută din meciuri (Imagine: Mediafax Foto)

"Există posibilitatea ca el să fi ştiut de vreo ofertă pentru el, dar pe noi nu ne-a contactat niciun club, niciun impresar. N-am avut nicio ofertă scrisă, aceasta este crunta realitate. Consiliul de Administraţie a făcut o analiză foarte serioasă. Nu este uşor pentru bugetul unui club să aloci pentru un jucător aproape 1,5 milioane de euro pentru o perioadă de 3-4 ani, şi vorbesc de sume nete, pentru că brut înseamnă peste 2 milioane de euro. Într-adevăr, poate este cel mai bun jucător al Rapidului", a spus Zotta.

Zotta a arătat că, deşi a avut evoluţii extraordinare, Coman a avut şi evoluţii mai slabe, unele în meciuri importante: "Dar am făcut şi noi o analiză să vedem câte meciuri a jucat. De când a venit la Rapid, în trei ani Coman nu a apărat în mai mult de 60 la sută din meciuri. Şi el ca şi alţi portari, a avut evoluţii extraordinare, dar a avut şi evoluţii mai puţin bune, unele chiar în meciul importante. Clubul i-a făcut o ofertă foarte, foarte mare, pe care el a refuzat-o. Nu este vina Rapidului că Dani Coman a refuzat această ofertă. El ne-a pus în situaţia de a face cheltuieli suplimentare, de a aduce alt portar la Rapid".

Oficialul rapidist a menţionat că Dănuţ Coman face declaraţii în presă pentru că astfel câştigă bani dintr-un contract de publicitate. "Vorbim prea mult de Coman. Îi facem jocul lui Coman să-şi câştige acei bani din contractul de publicitate care îl obligă să apară des în ziare şi în emisiunile de televiziune", a adăugat Zotta.

Dănuţ Coman a fost exclus din lot de condudere şi trimis să se antrenze cu echipa a doua a clubului după ce a refuzat prelungirea contractului cu FC Rapid, scandent în vara anului viitor.

Constantin Zotta a făcut public salariul mijlocaşului Joao Paulo Andrade, încercând să demonstreze că sumele apărute în presa centrală referitor la veniturile jucătorilor străini din lotul formaţiei giuleştene nu sunt reale. "Am adus cu mine toate contractele jucătorilor, dar nu pot să fac public decât unul pentru că sunt clauze de confidenţialitate. Oricum, sunt diferenţe foarte mari între salariile apărute în ziare şi cele reale. De exemplu Joao Paulo Andrade câştigă de la noi 121.000 de euro, nu ştiu dacă îi mai plăteşte ceva FC Porto, nu ne interesează pe noi acest lucru", a explicat Constantin Zotta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici