Zotta: Rapid nu se va opri aici, UEFA şi Consiliul Europei nu acceptă manifestările rasiste

Preşedintele FC Rapid, Constantin Zotta, a declarat, miercuri, că gruparea pe care o conduce va merge mai departe în cazul manifestărilor suporterilor şi oficialilor stelişti de la meciul direct, indiferent de decizia CNCD, precizând că UEFA şi Consiliul Europei nu acceptă actele de rasism.

97 afișări
Imaginea articolului Zotta: Rapid nu se va opri aici, UEFA şi Consiliul Europei nu acceptă manifestările rasiste

Zotta: Rapid nu se va opri aici, UEFA şi Consiliul Europei nu acceptă manifestările rasiste (Imagine: Gabriel Fluerariu/Mediafax Foto)

"O să vedem ce motivare primim de la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, chiar sunt curios dacă vine pe aceeaşi linie cu cea de la Comisia de Disciplină a LPF. Dar indiferent de acea motivare, Rapid nu se va opri aici cu acest caz. O să vedeţi unde mergem. Cert este că sunt nişte acţiuni care nu pot fi trecute cu vederea, care reprezintă un atac rasist. Iar UEFA şi Consiliul Europei nu cred că acceptă astfel de manifestări", a spus Zotta, prezent, miercuri, la tragerea la sorţi a optimilor de finală ale Cupei României - Timişoreana.

De cealaltă parte, preşedintele CA al FC Steaua, Valeriu Argăseală, a afirmat că manifestările de la partida cu Rapid nu pot fi catalogate "în niciun caz" ca având caracter rasist. "Ieri au fost doar audieri la CNCD. Rămâne ca săptămâna viitoare să se întrunească comisia. După părerea noastră nu sunt întrunite condiţiile pentru a se cataloga vreuna dintre manifestări ca având caracter rasist, în niciun caz", a menţionat Valeriu Argăseală.

Clubul Steaua, Liga Profesinistă de Fotbal, managerul general al FC Steaua, Mihai Stoica, şi fostul crainic al stadionului Gabriel Safta, au fost citaţi marţi la audieri la sediul CNCD în legătură cu incidentele de la derbiul cu Rapid, din etapa a IX-a a Ligii I. La audieri au participat doar Gabriel Safta şi Mihai Stoica, care nu au dorit să facă declaraţii, precum şi, ca petenţi, Constantin Zotta, din partea clubului Rapid, şi membri ai Partidei Romilor.

Liga Suporterilor Rapidişti (LSR) şi Partida Romilor au sesizat Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) în legătură cu manifestările cu caracter rasist care au avut loc la derbiul cu Steaua, fiind vizaţi în special managerul stelist Mihai Stoica şi crainicul Arenei Naţionale, Gabriel Safta.

Echipa Steaua Bucureşti a învins, la 24 septembrie, pe teren propriu, cu scorul de 1-0 (0-0), formaţia Rapid Bucureşti, în derbiul etapei a IX-a a Ligii I disputat pe Arena Naţională, printr-un gol marcat în minutul 90+6.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici