5 mâncăruri care par sănătoase, dar nu sunt

Probabil că pe lângă eforturile de a slăbi sau de a-ţi menţine greutatea, cauţi mereu să mănânci cât mai sănătos. Ai grijă să nu sari peste niciuna dintre cele trei mese obligatorii şi nici peste gustările sănătoase. Mănânci multe legume şi fructe, studiezi etichetele produselor pe care le cumperi şi numeri atent caloriile. Cu toate astea, îţi mai scapă unele mâncăruri care aparent par sănătoase, dar de fapt nu prea sunt. Uite care sunt acestea:

83 afișări
Imaginea articolului 5 mâncăruri care par sănătoase, dar nu sunt

5 mâncăruri care par sănătoase, dar nu sunt (Imagine: Lucian Alecu/Mediafax Foto)

1. Supă de pui cu tăiţei

Cu toţii am auzit şi probabil am şi simţit, efectul miraculos al supei atunci când eram răciţi. Dar asta nu înseamnă că toate supele sunt la fel de sănătoase. Evită-le complet pe cele la plic şi încearcă să găteşti cu alimente cât mai naturale. Nu mai cumpăra morcovii din supermarket, ci mai degrabă mergi în piaţă. Chiar dacă arată mai rău legumele autohtone, ele sunt mult mai sănătoase. În ceea ce priveşte tăiţeii, foloseşte-i mai degrabă pe cei de casă şi nu pe cei cumpăraţi din marile magazine. Doar aşa poţi spune că ai mâncat o supă sănătoasă.

2. Sandwich-urile

Ai impresia că un sandwich mâncat dimineaţa este un mic dejun perfect? Ei bine, lucrurile nu stau chiar aşa. Mezelurile sunt făcute din carne procesată, plina de E-uri şi de calorii. Unde mai pui că le combini cu multă pâine şi eventual cu un sos de maioneză. Parcă nu mai sună a mâncare sănătoasă, nu-i aşa?

CIteşte mai multe despre mâncărurile care par sănătoase dar nu sunt pe www.perfecte.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici