Agenţia Europeană de Mediu: Unul din opt decese din Europa este legat de poluare

  • Factorii de mediu precum poluarea aerului şi valurile de căldură exacerbate de schimbările climatice contribuie la aproximativ 13% din totalul deceselor din Europa, a declarat marţi Agenţia Europeană de Mediu (AEM).
  • Un total de 630.000 de decese în cele 27 de ţări ale Uniunii Europene plus Marea Britanie au fost atribuite unor factori de mediu în 2012, ultimul an pentru care sunt disponibile date, a declarat EEA într-un raport.
  • „Aceste decese pot fi prevenite şi pot fi reduse semnificativ prin eforturi de îmbunătăţire a calităţii mediului”, a precizat Agenţia Europeană de Mediu.
254 afișări
Imaginea articolului Agenţia Europeană de Mediu: Unul din opt decese din Europa este legat de poluare

Poluarea aerului este cel mai mare risc pentru sănătatea în Europa, contribuind la peste 400.000 de decese premature în fiecare an. Expunerea prelungită la poluanţi poate provoca diabet, boli pulmonare şi cancer, iar dovezile timpurii sugerează că poluarea aerului poate fi legată de rate mai mari de deces în rândul pacienţilor cu COVID-19.

Nivelurile de poluare ale Europei au scăzut pe fondul carantinei impuse în timpul pandemiei coronavirusului, dar scăderea este de aşteptat să fie temporară, iar majoritatea ţărilor din UE nu îşi vor îndeplini obiectivele de reducere a poluanţilor atmosferici în următorul deceniu.

EEA a declarat că pandemia de coronavirus a evidenţiat legătura dintre mediu şi sănătatea umană, demonstrând riscul crescut de transmitere a bolilor de la animale la oameni ca urmare a degradării mediului.

"COVID-19 a fost un alt apel de trezire, care ne-a făcut extrem de conştienţi de relaţia dintre ecosistemele noastre şi sănătatea noastră", a declarat şeful UE pentru sănătate Stella Kyriakides într-o declaraţie.

Comisia Europeană a propus obiective ale UE pentru a face agricultura mai sustenabilă, înconjurând habitate naturale şi limitând utilizarea pesticidelor, deşi grupurile de agricultori au avertizat că obiectivele ar putea reduce producţiile recoltei.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici