ALERTĂ privind un sindrom grav observat la copii. Specialiştii nu ştiu dacă are legătură cu COVID-19

  • Specialiştii NHS-ului britanic, echivalentul Ministerului Sănătăţii, au ridicat nivelul de alarmă după ce au observat o creştere semnificativă a internărilor copiilor
  • Potrivit Daily Mail, un număr important de copii au fost internaţi cu simptome ale unui sindrom inflamator care ar putea fi relaţionat coronavirusului
  • "Există motive serioase de îngrijorare privind un sindrom inflamator apărut la copiii din Marea Britanie", au notat specialiştii NHS
6375 afișări
Imaginea articolului ALERTĂ privind un sindrom grav observat la copii. Specialiştii nu ştiu dacă are legătură cu COVID-19

ALERTĂ privind un sindrom grav observat la copii. Specialiştii nu ştiu dacă are legătură cu COVID-19

Un sindrom inflamator observat la copii a ridicat nivelul de alarmă în Regatul Unit. NHS, echivalentul Ministerului Sănătăţii, a emis un avertisment şi s-a mobilizat puternic pentru a analiza această situaţie.
 
"În ultimele trei săptămâni a fost consemnată o creştere a numărului de copii de diferite vârste cu semne ale unui sindrom multi-inflamator care a necesitat îngrijire intensivă în Londra, precum şi în alte regiuni ale Regatului Unit", a arată în mesajul NHS.
 
Statisticile arată că virusul care provoacă COVID-19 a făcut mai puţine îmbolnăviri în rîndul copiilor de la startul epidemiei, iar rezistenţa celor mai tineri la simptome i-a făcut pe unii epidemiologi să spună că aceştia pot fi "super-spreaders", adică pot răspândi cu foarte mare uşurintă boala.
 
Copiii ajunşi la spital cu respectivul sindrom inflamator au prezentat dureri stomacale, inflamaţie cardiacă, simptome gastrointestinale - cum ar fi starea de vomă - şi apariţia unor iritaţii ale pielii ori umflături ale degetelor.
 
Daily Mail notează că totuşi o parte a acestora au testat negativ la coronavirus, lucru care îi îngrijorează şi mai tare pe doctori, pentru că nu ştiu cu ce se confruntă.
 
9 dintre cele 18.420 de victime ale coronavirusului în Marea Britanie aveau sub 19 ani, adică un procent de 0.05%.
 
Dr. Elizabeth Whittaker, de la St Mary's Hospital, a notat, potrivit Daily Mail, că unele cazuri asemănătoare au fost observate şi în Italia şi Spania.
 
Pe de altă parte, dr. Michael Griksaitis, de la Spitalul Universitar din Southampton, a spus şi el: "Este un fenomen observat în cadrul secţiilor de pediatrie din UK şi înţeleg că şi din alte ţări".
 
Unii doctori au raportat că simptomatica este asemănătoare cu cea a sindromului Kawasaki, adică a unei vasculite multisistemice care se întâlneşte în proporţie de 80% la copii sub 5 ani şi care în 25% dintre cazuri poate duce la complicaţii cardiace.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici