Ajută sau nu antibioticele în tratarea Covid? Avertismentul medicului: „Poate provoca diferite toxicităţi“

  • Zeci de mii de români s-au tratat de Covid cu antibiotice de la începutul pandemiei.
  • Doctorul Cristian Băicuş, de la Spitalul Colentina, spune că procentul ajunge undeva la 80% din populaţie.
  • Specialiştii spun că nu e recomandat să iei astfel de tratamente „după ureche”.
1078 afișări
CRISTIAN BĂICUŞ, medic, medicină internă la Spitalul Colentina: Antibioticele pot da alergii, pot da diferite toxicităţi, de exemplu toxicitate renală, toxicitate hematologică, cel mai frecvent o infecţie nosocomială, infecţie digestivă cu Clostridium difficile. 
 
Antibioticul se foloseşte doar atunci când e nevoie, atenţionează medicul pentru Aleph news
 
CRISTIAN BĂICUŞ, medic, medicină internă la Spitalul Colentina: Covid-19 este dat de un virus şi virusul nu răspunde la antibiotice. Deşi s-au dat antibiotice pentru virus, au fost teorii, au fost nişte studii observaţionale care până la urmă nu au fost confirmate, era vorba despre azitromicină în primul rând. 
 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici