Aproximativ 10.000 de pui de pinguin imperial au murit după ce gheaţa s-a topit

Aproximativ 10.000 de pui de pinguin imperial, aflaţi într-o regiune din Antarctica, au murit după ce gheaţa s-a topit şi au căzut în apă. Specialiştii susţin că de vină este schimbarea climei, potrivit BBC.

1022 afișări
Imaginea articolului Aproximativ 10.000 de pui de pinguin imperial au murit după ce gheaţa s-a topit

Aproximativ 10.000 de pui de pinguin imperial au murit după ce gheaţa s-a topit

Gheaţa pe care erau aşezate coloniile de pinguini s-a topit înainte ca puii să-şi dezvolte complet penele impermeabile necesare pentru a înota în ocean. Cel mai probabil, păsările s-au înecat sau au murit de frig.

Specialiştii estimează că astfel au murit până la 10.000 de pui de pinguin imperial.

Evenimentul a avut loc la sfârşitul anului 2022, în vestul continentului, într-o zonă apropiată de Marea Bellingshausen. Specialiştii au făcut estimarea după ce au analizat imaginile din satelit.

Ei spun că situaţia se va înrăutăţi în viitor şi cred că peste 90% din coloniile de pinguini imperiali vor dispărea până la sfârşitul secolului.

„Pinguinii imperiali depind de gheaţa de mare pentru ciclul lor de reproducere, este platforma stabilă pe care o folosesc pentru a-şi creşte puii. Dar dacă această gheaţă nu este atât de extinsă pe cât ar trebui sau se sparge mai repede, aceste păsări au probleme", a explicat Peter Fretwell, de la British Antarctic Survey, pentru BBC News.

Stratul de gheaţă din Antarctica s-a redus în mod alarmant în ultima perioadă din cauza încălzirii climei de pe glob.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici