Armă care poate fi folosită doar de proprietar

Un inginer iltalian, Giuseppe Muzio, a pus la punct un dispozitiv de control biometric care poate fi adaptat la numeroase tipuri de arme şi care permite doar proprietarului să o folosească.

30 afișări
Imaginea articolului Armă care poate fi folosită doar de proprietar

Armă care poate fi folosită doar de proprietar

"Când cumperi o armă de la un magazin, clientul îşi înregistrează amprentele sale biometrice şi devine astfel singura persoană care poate să o folosească. Un mecanism prevede autodistrugerea elementelor care permit funcţionarea armei în cazul în care altcineva încearcă să o folosească", a declarat Mario Muzio, fratele inventatorului.

Cei doi fraţi deţin o societate în Pizzo Calabro, Calabria, din sudul Italiei, şi încearcă să comercializeze acest dispozitiv şi să negocieze cu guvernele şi cu producătorii de arme.

"Noi suntem în discuţii cu producătorul de arme Beretta, guvernul italian a fost informat de proiectul nostru şi chiar şi ambasadorul Americii din Italia s-a arătat interesat de acest dispozitiv", a spus Muzio.

"Dispozitivul permite evitarea ca armele să fie folosite de cei implicaţi în crima organizată", a adăugat acesta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici