STUDIU  Bacteriile rezistente la medicamente produc peste un milion de morţi anual la nivel global

  • Germenii rezistenţi la antibiotice au cauzat peste 1.2 milioane decese la nivel global într-un an
  • Cercetătorii au clasificat acest tip de bacterii ca fiind printre cele mai letale, alături de alte boli infecţioase din lume
  • Noua estimare se bazează pe date culese din ţări care raportează puţin spre deloc cazurile de mortalitate cauzate de microbi
464 afișări
Imaginea articolului Bacteriile rezistente la medicamente produc peste un milion de morţi anual la nivel global

Sursa foto: Profimedia

Bacteriile rezistente la antibiotice au cauzat peste 1.2 milioane de morţi la nivel global într-un an, potrivit unor noi cercetări care sugerează că microbii s-au adaptat şi au devenit mai puternici. Astfel, germenii s-au alăturat celor mai letale boli infecţioase din lume.

Noua estimare, publicată joi în jurnalul medical Lancet, se bazează pe date culese din ţări care raportează puţin spre deloc cazurile de mortalitate cauzate de microbi. Oficialii din domeniul sănătăţii au recunoscut că există foarte puţine informaţii colectate la nivel global.

Rezistenţa antimicrobiană apare atunci când bacilii câştigă lupta împotriva medicamentelor, concepute să le distrugă. Problema nu este nouă, dar atenţia asupra acesteia a crescut pe fondul îngrijorărilor legate de lipsa de noi soluţii medicale care să lupte împotriva germenilor.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a declarat că noul studiu demonstrează în mod clar ameninţarea existenţială pe care o reprezintă germenii rezistenţi la medicamente, relatează Los Angeles Times.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici