Boala infecţioasă dengue ar putea deveni endemică în Europa. Avertisment al cercetătorul-şef al OMS

Jeremy Farrar, cercetătorul-şef al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, a avertizat că schimbările climatice vor face ca boala infecţioasă dengue să devină endemică în unele părţi ale Europei şi Statelor Unite, într-un interviu acordat în deschiderea summitului POLITICO Health Summit.

1018 afișări
Imaginea articolului Boala infecţioasă dengue ar putea deveni endemică în Europa. Avertisment al cercetătorul-şef al OMS

Boala infecţioasă dengue ar putea deveni endemică în Europa. Avertisment al cercetătorul-şef al OMS

Ţânţarilor care transmit virusul le plac climatele calde şi umede şi s-au răspândit deja mai mult în Europa în această vară, a spus el.

Având în vedere că ţările se încălzesc de la an la an, "dengue va deveni endemică, cu siguranţă în Statele Unite şi în unele părţi ale Europei", a spus el.

Acest lucru va avea un impact semnificativ asupra sistemelor de sănătate din Europa. Fiecare copil are nevoie de îngrijire intensă atunci când este spitalizat cu dengue, a avertizat el.

"Acest lucru va copleşi sistemele noastre de sănătate", adăugat acesta.

În 2022 au fost raportate 71 de cazuri de ferbă Dengue în Europa, o boală fără tratament care poate provoca dureri intense, hemoragii interne şi chiar moartea pacientului. Sunt aproape tot atâtea cazuri ca cele raportate în perioada 2010 - 2021, anume 74. Datele pentru 2023 încă nu sunt disponibile, dar sunt de aşteptat să fie ridicate.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici