- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- LONDRA, (15.12.2009, 17:30)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Facem România Bine
- Ieși pe plus
- Video
Cafeaua şi ceaiul previn diabetul de tipul 2
Cafeaua şi ceaiul scad riscul de apariţie a diabetului de tipul 2, potrivit unui studiu efectuat de cercetătorii de la Universitatea din Sydney (Australia), publicat recent în Archives of Internal Medicine, informează BBC News Online.
676 afișări

Cafeaua şi ceaiul previn diabetul de tipul 2 (Imagine: Viorel Dudău/Mediafax Foto)
Această protecţie oferită organismului ar putea să nu fie asociată cu cofeina, din moment ce cafeaua decofeinizată are cel mai mare efect dintre băuturile testate în cadrul acestui studiu.
Oamenii de ştiinţă au analizat rezultatele a 18 studii la care au participat 500.000 de voluntari.
Persoanele care beau trei-patru ceşti de cafea sau de ceai în fiecare zi reduc cu o cincime riscul declanşării diabetului de tip 2. Aceeaşi cantitate de cafea decofeinizată are un efect şi mai pronunţat, scăzând acest risc cu până la o treime.
ULTIMELE ȘTIRI
-
VIDEO.„Justițiarul de Berceni”, de la vânătoare de parcări ilegale la vânătoare de pedofili
-
România se înnoieşte cu 231 de sisteme de rachete antiaeriene MANPAD
-
Liderii din G7 vor să înfiinţeze un „club al climei”
-
Sfârşitul României Mari. Acum 82 de ani la Bucureşti sosea un ultimatum de la Moscova prin care se cerea cedarea Basarabiei şi Nordului Bucovinei. Decenii mai târziu regimul de la Moscova arătă că natura sa agresivă nu s-a schimbat
Diabetul de tipul 2 se declanşează de obicei după vârsta de 40 de ani, când organismul încă mai poate să sintetizeze insulină, însă în cantităţi insuficiente, sau atunci când insulina produsă nu mai acţionează corespunzător.
Diabetul de tipul 2 este tratat printr-o dietă sănătoasă şi prin intensificarea activităţilor fizice. În afara acestor doi factori, sunt necesare adeseori diverse medicamente sau injecţii cu insulină.
Cercetătorii australieni au remarcat în urma analizei combinate a datelor că fiecare ceaşcă suplimentară de cafea consumată în fiecare zi reduce riscul de apariţie a diabetului cu până 7%.
Oamenii de ştiinţă consideră că nu coferina din cafea şi din cea este responsabilă cu aceste beneficii medicale, ci alţi compuşi din cele două băuturi, inclusiv magneziul şi o serie de antioxidanţi, cunoscuţi sub numele de lignani sau acizi clorogenici.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.




ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 18:03
Trei noi cazuri de variola maimuţei au fost diagnosticate în România
-
astăzi, 17:50
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 125 / O ţară donează încă 70 de milioane de euro / Statele occidentale susţin apărarea Ucrainei / Ruşii bombardează fără încetare / Zelenski, despre atacul asupra centrului comercial din Kremenciuk în care au murit 20 de persoane: Terorism neruşinat / Putin îi sancţionează familia lui Biden