Cafeaua verde reduce nivelul stresului oxidativ

Cercetările rea­lizate la Cen­trul de Cercetare Nes­tlé pe adulţi au demonstrat că un consum moderat de cafea verde poate reduce nivelul stresului oxidativ într-o proporţie de până la 16 la sută. Potrivit nutriţioniştilor, cafeaua verde este o sursă importantă de antioxidanţi, informează Gândul.

190 afișări
Imaginea articolului Cafeaua verde reduce nivelul stresului oxidativ

Cafeaua verde reduce nivelul stresului oxidativ (Imagine: www.gandul.info)

Antioxidanţii sunt compuşi naturali ce au rolul de a reduce efectele toxice ale radicalilor liberi, fiind importanţi pentru menţinerea unui organism sănătos, precizează specialiştii în nutriţie. Un nou tip de cafea s-a lansat recent pe piaţa din România şi are în componenţă 35 la sută cafea verde şi 65 la sută cafea prăjită pentru un gust intens.

Principalii antioxidanţi din cafeaua verde sunt polifenolii, iar studii clinice citate de producător au demonstrat că aceşti antioxidanţi sunt absorbiţi rapid de corpul uman şi protejează organismul împotriva distrugerii celulelor.

Citeşte mai multe despre cafeaua verde pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici