Călătorie fantastică pentru melci: Supravieţuiesc după ce traversează tubul digestiv al păsărilor

Melci dintr-o specie care trăieşte pe o insulă japoneză pot supravieţui după ce au fost mâncaţi de păsări şi apoi eliminaţi la sfârşitul "călătoriei" lor prin tot tubul digestiv al zburătoarelor.

891 afișări
Imaginea articolului Călătorie fantastică pentru melci: Supravieţuiesc după ce traversează tubul digestiv al păsărilor

Călătorie fantastică pentru melci: Supravieţuiesc după ce traversează tubul digestiv al păsărilor (Imagine: Daily Mail)

Oameni de ştiinţă de pe insula Hahajima, aflată la aproape 1000 de km de Tokyo, au făcut descoperirea după ce au studiat obiceiurile alimentare ale păsărilor Mejiro, care se hrănesc cu o specie de melci foarte mici, cunoscută sub numele de Tornatellides Boeningi, potrivit Daily Mail.

Studii anterioare au demostrat că melci de apă pot supravieţui după ce sunt mâncaţi de peşti, însă aceasta este prima dată în care s-a dovedit că melcii de suprafaţă pot trece prin aceeaşi situaţie fără să moară.

Studiul sugerează, de asemenea, că păsările ajută la răspândirea populaţiilor de melci pe o arie mai largă, în acelaşi mod în care seminţele de plante sunt îmrpăştiate după ce sunt consumate de animale.

Oamenii de ştiinţă au presupus că mărimea melcului, în jur de 2,5 mm, este cea care permite supravieţuirea lor în tubul digestiv al păsărilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici