Care este parazitul care se hrăneşte cu creierul uman? Doi copii au fost ucişi în SUA

O amibă care se hrăneşte cu creierul uman a provocat moartea a două persoane luna acesta, în SUA. Parazitul se găseşte de obicei în lacuri sau râuri şi poate ajunge în corpul uman prin căile nazale, deplasându-se ulterior spre creier.

1534 afișări
Imaginea articolului Care este parazitul care se hrăneşte cu creierul uman? Doi copii au fost ucişi în SUA

Care este parazitul care se hrăneşte cu creierul uman? Doi copii au fost ucişi în SUA (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Christian Strickland, un băiat de 9 ani din Henrico County, Virginia, a fost infectat într-o tabără de pescuit şi a murit de meningită pe 5 august. Oficialii din sănătate au confirmat săptămâna aceasta că amiba "Naegleria fowleri" a provocat decesul, conform Yahoo News.

Tot în luna august Courtney Nash a murit din cauza parazitului după ce a facut baie în râul St. John, în Florida.

Infecţia cu amiba provoacă aproape întotdeauna meningită, printre simptome numărându-se febră, greaţă, gât înţepenit şi durere de cap puternică.

În SUA au fost înregistrate 32 de cazuri de persoane infectate cu acest parazit, în perioada 2001-2010, infecţia fiind de cele mai multe ori letală.










Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici