Carl Wood, creatorul primului "copil în eprubetă" rezultat dintr-un embrion congelat, a murit

Ginecologul australian Carl Wood, autorul primei sarcini rezultate în urma fecundării in vitro (FIV), în 1973, şi al primului "copil în eprubetă" rezultat dintr-un embrion congelat, născut în 1983, a murit la vârsta de 82 de ani, au anunţat marţi surse din anturajul său.

532 afișări

Cercetătorul Carl Wood, care suferea de maladia Alzheimer din 2004, a murit pe 23 septembrie, într-un azil de bătrâni din Melbourne.

Laboratorul condus de el din cadrul prestigioasei Monash University din Melbourne se află la originea primei sarcini rezultate în urma fecundării in vitro (FIV), în 1973, cu cinci ani înainte de naşterea Louisei Brown, primul bebeluş conceput prin FIV, în Marea Britanie.

În ceea ce priveşte prima sarcină rezultată în urma fecundării in vitro, embrionul a fost implantat în uter, dar a fost avortat spontan după câteva zile.

Totuşi, lucrările lui Carl Wood au fost cruciale pentru dezvoltarea acestei proceduri.

După naşterea primului "copil în eprubetă" australian, în 1980, cercetătorii au realizat două noi premiere mondiale, în 1983, reuşind o fecundare in vitro a unui embrion congelat, apoi o sarcină pornind de la un ovul donat, fecundat.

Profesorul australian a mai contribuit semnificativ la îmbunătăţirea ratei de succes a FIV dezvoltând tehnica stimulării hormonale şi controlul asupra ciclului de ovulaţie.

La nivel mondial, peste 3,75 de milioane de bebeluşi s-au născut în urma fertilizării in vitro de la venirea pe lume a Louisei Brown, în urmă cu 32 de ani, potrivit Societăţii europene de reproducere (ESHRE).

Britanicul Robert Edwards, "părintele" fertilizării in vitro, a primit premiul Nobel pentru medicină în 2010.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici