- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- BUCUREŞTI, (27.11.2024, 13:52)
- Iris Dutescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Casele bântuite au un efect surprinzător asupra sistemului imunitar - studiu
- Vizitarea unei case bântuite ar putea avea un efect surprinzător asupra sistemului imunitar.
- Conform unui nou studiu, sperieturile ar putea reprezenta impulsuri pentru sistemul de apărare al organismului uman, la fel ca o scufundare în apa foarte rece, relatează Science Alert.
Urmărește
2350 afișări
Sursa foto: X
În cadrul studiului, 22 de participanţi cu niveluri scăzute de indicatori inflamatori în sânge au vizitat o casă bântuită timp de aproximativ 50 de minute. În acest timp, ei s-au confruntat cu clovni „ucigaşi”, zombi în descompunere şi atacatori cu drujbe, cu şorţuri de măcelar însângerate şi măşti de porc.
Trei zile mai târziu, cercetătorii de la Universitatea Aarhus din Danemarca au constatat că nivelul inflamaţiei scăzuse la peste 80% din participanţii grupului, iar la aproape jumătate dintre ei, nivelurile se normalizaseră complet.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Dacă s-ar repeta turul 1, ai vota cu unul dintre cei doi calificați, Lasconi sau Georgescu? VOTEAZĂ AICI / SONDAJ Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
UE pregăteşte interzicerea fumatului pe terase şi plaje. Regulile vizează şi ţigările electronice
-
TikTok spune că a destructurat conturile false de pe platformă, la reuniunea Comisiei Europene
-
Ilie Bolojan: Îi rugăm pe alegătorii noştri să o voteze pe Elena Lasconi
Atunci când alţi 91 de voluntari au intrat în casa bântuită, cercetătorii au observat din nou schimbări imunitare.
Casele bântuite sunt similare oricărei activităţi sigure, dar înspăimântătoare, prin faptul că produc o creştere a adrenalinei şi un val de endorfine. Dar, în timp ce rollercoasterele sau filmele de groază produc un răspuns psihologic puternic pe care unii oameni îl găsesc plăcut şi eliberator, beneficiile fricii recreative pentru corpul nostru nu sunt la fel de bine înţelese.
Totuşi, studiul recent sugerează că simţirea fricii în mod recreativ ar putea avea beneficii semnificative pentru sănătate. Împreună cu cercetările anterioare, acesta „poate dezvălui o potenţială conexiune structurală în relaţia dintre stările mentale şi inflamaţie”, scriu autorii studiului, coordonat de cercetătorul clinic Marie Louise Bønnelykke-Behrndtz.
Rezultatele sugerează că atunci când frica este provocată pentru distracţie, aceasta poate influenţa sistemul imunitar prin reechilibrarea nivelurilor de celule imunitare şi a indicatorilor de inflamaţie din sânge.
Studiul a fost publicat în jurnalul ştiinţific Brain, Behavior, and Immunity.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: 7 partide intră în Parlament: PSD, AUR, PNL, USR, SOS, POT și UDMR. Care sunt scenariile unor posibile alianțe după alegeri
Citește pe www.zf.ro: De ce? Restaurantele „istorice“ KFC şi McDonald’s din zona Cişmigiu din Capitală au fost închise
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Jennifer Lopez vorbeşte despre curaj în noul său film: „Este o mărturie a rezistenţei şi a spiritului uman, o celebrare a visătorilor”
Cine este cel mai deştept om din lume. El nu ridică niciodată tonul, nu îşi pierde calmul şi nu este niciodată stresat
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ce a apărut pe Wikipedia după ce religia lui Călin Georgescu a fost dezbătută la greu. S-a pus piciorul în prag și
CANCAN.RO
Cu câți lei se vinde un pahar cu vin fiert la Târgul de Crăciun 2024 din Piața Constituției din București
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe