Cât de important este micul dejun pentru sănătate

Medicul James Betts, de la Universitatea din Bath, Marea Britanie, susţine că ideea conform căreia micul dejun este cea mai importantă masă a zilei ar putea fi falsă, întrucât acest lucru nu a fost niciodată demonstrat ştiinţific, scrie Gândul.

1866 afișări
Imaginea articolului Cât de important este micul dejun pentru sănătate

Cât de important este micul dejun pentru sănătate

Expertul nutriţionist spune că o influenţă importantă în împământenirea acestei idei o au campaniile publicitare în care micul dejun apare ca fiind cel mai important moment culinar al zilei.

James Betts este expert în nutriţie şi metabolism şi a explicat pentru revista New Scientist că, deşi beneficiile mesei de dimineaţă par logice, oamenii de ştiinţă contestă parţial acest lucru, dat fiind faptul că el se bazează pe date pur observaţionale. Acest lucru se traduce prin faptul că un cercetător studiază stilul de viaţă al unei persoane.

Medicul spune că, chiar şi aşa, există foarte puţine dovezi care arată că micul dejun aduce, într-adevăr, beneficii importante sănătăţii unei persoane, conform Gândul.

De asemenea, se crede că micul dejun te ajută să slăbeşti.

"Uitându-ne la dovezile actuale, faptul că mâncăm dimineaţa nu ne va ajuta să pierdem kilograme şi faptul că sărim peste micul dejun nu înseamnă că ne vom îngrăşa", spune medicul James Betts.

El a explicat că, având în vedere că oamenii din ziua de astăzi tind să fie mult mai sedentari decât erau în trecut, micul dejun este cu atât mai puţin important.

Medicul este de acord cu faptul că mâncarea ajută în cazul în care o persoană urmează să meargă la o întâlnire importantă, la un interviu, examen sau dacă participă la o activitate sportivă, întrucât este o sursă de energie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici