Ce alimente întăresc sistemul imunitar

Primăvara, organismul nostru este extrem de sensibil şi ne putem îmbolnăvi uşor. De aceea trebuie să luăm măsuri ca să ne creştem imunitatea. Ca să creştem rezistenţa organismului la boli, din alimentaţia noastră zilnică nu trebuie să lipsească vitaminele A, C şi E, informează www.perfecte.ro

480 afișări
Imaginea articolului Ce alimente întăresc sistemul imunitar

Ce alimente întăresc sistemul imunitar (Imagine: Shutterstock)

Imunitatea şi rezistenţa la boli presupun în primul rând neutralizarea radicalilor liberi, acei produşi care rezultă fie din metabolismul propriu organismului, fie aduşi din exterior de către factorii nocivi.

Vitamina A poate fi obţinută din lapte şi ficat. Ficatul este, la orice animal, depozitul de vitamina A al organismului, deci este un aliment benefic pentru creşterea imunităţii.

Avem şi alternativa variantei vegetale a vitaminei A, care se regăseşte în toate fructele şi legumele cu beta-caroten, care au culoare portocalie, verde, roşie şi care pot fi consumate, în primul rând, proaspete.

Vitamina E antioxidantă se gaseşte în seminţe şi în uleiuri, dar şi în peştele gras. Peştele gras conţine şi acizi esenţiali Omega 3, care nu pot fi sintetizaţi în organism şi trebuie aduşi prin alimentaţie. Deci de două ori pe săptămână este obligatoriu să consumăm peşte gras (somon, macrou, ton), pentru că este foarte eficient în rezistenţa crescută la imbolnăvire.

Citeşte mai multe despre alimentele care întăresc sistemul imunitar pe www.perfecte.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici