- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- BUCUREŞTI, (11.05.2016, 06:00)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Facem România Bine
- Ieși pe plus
- Video
Ce efect are ciocolata asupra organismului
Dacă adoraţi ciocolata şi vă îngrijoraţi că apetitul pentru ea poate reprezenta un risc la adresa sănătăţii dumneavoastră, puteţi să uitaţi de această temere graţie unui nou studiu publicat în Jurnalul Britanic de Nutriţie.
4452 afișări

Ce efect are ciocolata asupra organismului
Consumul zilnic de ciocolată ar putea preveni apariţia diabetului zaharat tip 2 şi rezistenţa la insulină, un factor ce sporeşte riscul apariţiei bolilor cardiovasculare, se arată în studiu, potrivit Gândul.
Cercetătorii de la Institutul de Cercetare în Sănătate Publică din Luxemburg, Facultatea de Medicină Warwick a Universităţii Warwick, Universitatea din Sudul Australiei şi Universitatea din Maine au studiat datele provenite de la 1.153 de persoane, cu vârstele cuprinse între 18 şi 69 de ani, după ce au consumat 100 de grame de ciocolată pe zi.
ULTIMELE ȘTIRI
-
VIDEO. Madonna își impresionează fanii cu mișcări latino, alături de fiul său adoptiv
-
NATO pregăteşte cel mai important exerciţiu militar din istorie: 250 de avioane din 25 de ţări vor să-l sperie pe Putin
-
Oraşul New York dă în judecată Hyundai şi Kia din cauza creşterii numărului de vehicule furate
-
Exporturile Chinei s-au prăbuşit în luna mai, în condiţiile în care economia globală încetineşte
Astfel, cercetătorii au descoperit că acele persoane prezentau un risc mult mai scăzut în ceea ce priveşte rezistenţa la insulină şi afişau îmbunătăţiri ale producţiei de enzime, cele care se fac responsabile de curăţarea ficatului de toxine.
Totodată, cei care consumaseră 100 de grame de ciocolată zilnic erau mult mai activi şi se simţeau mai tineri, scrie Gândul.
“Având în vedere cercetările de până acum, inclusiv studiul nostru, produsele pe bază de cacao ar putea reprezenta o recomandare adiacentă în dietele susţinute pentru îmbunătăţirea sănătăţii cardio-metabolice. Este important de deosebit produsele naturale din cacao de cele procesate pentru a evita, pe termen lung, creşterea în greutate”, afirmă unul dintre cercetători.




Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.



PROSPORT.RO

GANDUL.RO


ULTIMA ORǍ
vezi mai multe