- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- BUCUREŞTI, (25.06.2016, 06:00)
- Simona TUDORACHE
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ce şi cât trebuie să mâncăm pentru a fi sănătoşi
Cerealele, fructele şi legumele nu trebuie să lipsească din alimentaţia zilnică, medicul nutriţionist Luminiţa Florea spune pentru Gândul ce alimente pot fi combinate între ele şi ce produse ar trebui evitate pentru a păstra un stil de viaţă sănătos.
973 afișări
Ce şi cât trebuie să mâncăm pentru a fi sănătoşi (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ Hepta)
“O stare de sănătate optimă se dobândeşte printr-un echilibru în dietă: alimente imuno-protectoare cât mai multe şi cât mai variate şi respectarea unor reguli de bază: odihnă corespunzătoare, igienă corectă, lipsa expunerii la noxe (fumatul activ sau pasiv, consumul de alcool), evitarea tratamentelor agresive şi repetate cu antibiotice, mişcare cât mai multă în aer liber şi evitarea spaţiilor închise şi a sedentarismului prelungit”, spune nutriţionistul Luminiţa Florea, de la clinica ProVita, pentru Gândul.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Franța a descoperit secretul longevității. Peste 31.000 de persoane vor împlini anul acesta peste un secol de viață
-
Polonia este pregătită să-i trimită în ţara lor pe ucrainenii apţi de luptă
-
Ucraina caută soldaţi. Zeci de mii de ucraineni, aflaţi în afara ţării, nu vor putea obţine paşapoarte noi
-
Lukaşenko ameninţă cu Apocalipsa: avem zeci de focoase nucleare ruseşti şi suntem gata să le folosim
Se vor alege alimente cu valoare nutritivă mare, adică alimente care:
1. Aduc un aport proteic de bună calitate: carne albă slabă, peşte şi derivate, ouă, lactate şi brânzeturi cu aport mediu de grăsime în locul cărnii roşii sau bogată în grăsimi şi procesate;
2. Alimente cu glucide integrale, nerafinate, care dau un aport energetic de durată în locul glucidelor rafinate, a alimentelor bogate în făinuri albe şi zahăr;
3. Grăsimi naturale cardio-protectoare din uleiuri vegetale şi oleaginoase în locul grăsimilor animale şi a derivatelor de tip tocături grase şi intens procesate;
4. Multe fructe şi legume cât mai crude, nepregătite termic sau chimic, ca surse de vitamine, minerale şi fibre.
Alimentele sunt aranjate în piramida alimentară, de la bază către vârf, în funcţie de cantitatea ce trebuie consumată zilnic:
Citeşte continuarea articolului în Gândul.
Citeşte şi: O angajată s-a plâns şefului ei că nu îi ajung banii de salariu să cumpere de mâncare. Răspunsul primit a uimit pe toată lumea
Citeşte şi: 5 motive pentru a mânca struguri
Citește pe alephnews.ro: Topul celor mai dorite branduri de lux. Prada a fost doborâtă de Miu Miu
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Avertismentul dat de oamenii de știință: Peste jumătate din populația lumii s-ar putea îmbolnăvi de boli transmise de țânțari
Final de linie. Prima industrie care va fi ucisă de Inteligenţa Artificială. ”În cel mult un an, toate centrele vor dispărea”
Lanţul românesc de restaurante ce se luptă cu giganţii KFC şi McDonald’s a facut 48 de milioane de euro anul trecut şi vrea să se extindă cu până la 50 de noi locaţii, inclusiv la nivel international
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a luat coniac și bere de la magazinul din apropierea casei
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe