Ce tratamente inovatoare există pentru pacienţii cu cancer pulmonar? Imunoterapiile oncologice şi beneficiile lor

Articol cu conținut publicitar

1916 afișări
Imaginea articolului Ce tratamente inovatoare există pentru pacienţii cu cancer pulmonar? Imunoterapiile oncologice şi beneficiile lor

Ce tratamente inovatoare există pentru pacienţii cu cancer pulmonar? Imunoterapiile oncologice şi beneficiile lor

Tratarea cancerului pulmonar a avansat considerabil. Imunoterapia şi terapile ţintite, precum şi diagnosticul molecular sau testările genetice, sunt printre cele mai noi inovaţii. Pe scurt, este vorba despre tratamente personalizate sau medicină personalizată în tratamentul bolilor oncologice.

La nivel mondial, imunoterapia reprezintă cel mai promiţător domeniu de cercetare în domeniul Oncologiei. În prezent, sunt studiate mai mult de 2.000 de imunoterapii oncologice, în peste 3.000 de studii clinice, pentru aproximativ 300 tipuri de cancer.

Imunoterapia poate avea rezultate eficiente în afecţiuni cu soluţii limitate, precum cancerul pulmonar.

Cancerul pulmonar este unul  dintre cele mai frecvente forme de cancer la nivel mondial. În România, cancerul pulmonar rămâne cel mai întâlnit tip de tumoare, cu cea mai mare rată a mortalităţii: avem circa 12.000 de cazuri noi anual şi 10.779 decese.

Pentru pacienţii cu cancer pulmonar, imunoterapiile oferă speranţă privind rata de supravieţuire dar şi o îmbunătăţire a calităţii vieţii, în comparaţie cu tratamentele clasice.

Imunoterapiile pot oferi şanse de supravieţuire pe termen lung multor pacienţi cu forme de cancer pulmonar în fază avansată, care nu au avut anterior alte variante de tratament.

În acelaşi timp, prin utilizarea crescută a testării biomarkerilor specifici, se poate realiza o selecţie a pacienţilor care răspund cel mai bine la tratamentele cu imunoterapii, şi care, astfel, primesc tratamentul cel mai adecvat.

Ce arată rezultatele folosirii imunoterapiei în cazul pacienţilor

 În cazul cancerului pulmonar, un cancer extrem de agresiv şi cu o speranţă de viaţă extrem de scăzută, imunoterapia a crescut de cinci ori speranţa de viaţă, până la aproape 20% - ceea ce este un fapt pozitiv, notabil.

Acest tip de inovare în Medicină poate „transforma” cancerul, făcându-l să aibă un impact mult mai redus la nivel micro, asupra vieţii pacienţilor, dar şi macro, asupra societăţii.

Ce presupune tratamentul cu imunoterapii

Principiul de acţiune al imunoterapiilor este unul simplu, la prima vedere: imunoterapia se bazează pe răspunsul natural de apărare al organismului, care poate ajuta sistemul imunitar al pacienţilor să poată lupta cu boala.

Tehnologia din spatele imunoterapiilor este însă cât se poate autentică şi nouă: sunt folosite medicamente care au rezultat în urma a zece ani de cercetare şi pentru care s-au investit peste un miliard de euro.

Imunoterapiile oncologice sunt disponibile gratuit pacienţilor români pentru tratarea anumitor tipuri de cancer pulmonar dar şi alte tipuri de boli oncologice, precum cancerul de vezica urinară.

Dar eforturile continuă, acesta fiind abia începutul. Grupul Roche are un program de cercetare extins în domeniul imunoterapiei, cu peste 20 de molecule aflate în stadiul de cercetare, în combinaţie cu tratamente clasice precum chimioterapia, dar şi cu tratamente inovatoare ţintite sau alte imunoterapii.

 Acest program masiv de cercetare susţine viziunea companiei, aceea de a identifica un tratament curativ pentru cancerul pulmonar, prin asigurarea tratamentului corect şi adecvat fiecărui pacient şi paciente în parte.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici