Cea mai mare floare din lume, floarea-cadavru, vedeta grădinii botanice din Brazilia - GALERIE FOTO

Cea mai mare floare din lume, Arum Titan (Amorphophallus Titanum), este vedeta Grădinii Botanice din Inhotim, un oraş în sud-estul Braziliei, unde tocmai a înflorit, iar planta atrage numeroşi vizitatori, în ciuda mirosului ei special de carne în putrefacţie.

2963 afișări
Imaginea articolului Cea mai mare floare din lume, floarea-cadavru, vedeta grădinii botanice din Brazilia - GALERIE FOTO

Cea mai mare floare din lume, floarea-cadavru, vedeta grădinii botanice din Brazilia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"A înflorit în prima zi de Crăciun şi începe deja să se închidă. Floarea are o durată de viaţă de 72 de ore, în timpul căreia degajă un miros puternic de carne putrezită pentru a atrage muştele şi insectele polenizatoare", a declarat joi botanista Patricia Oliveira.

Potrivit aceleiaşi specialiste, înflorirea acestei plante, cunoscută şi sub denumirea de "floarea-cadavru", este un eveniment rar, care se produce la un interval de mai mulţi ani.

"Aceasta este cea de-a doua înflorire a ei. Prima a avut loc în decembrie 2010", a precizat ea.

Denumirea ştiinţifică a florii este "Amorphophallus titanum", care înseamnă "penis uriaş diform", explică Patricia Oliveira.

Planta din grădina botanică braziliană avea, joi, înălţimea de 167 de centimetri, dar specia Arum Titan, originară din insula Sumatra, poate ajunge şi până la o înălţime de trei metri.

Această specie a fost descrisă pentru prima dată în 1878 de naturalistul italian Odoardo Beccari. Zece ani mai târziu ea a înflorit pentru prima dată la Grădina Botanică Kew din Londra, iar botaniştii au fost nevoiţi să aştepte până în 1926 pentru a asista la o nouă înflorire a plantei.

Floarea-cadavru din Grădina Botanică Inhotim a crescut din seminţe expediate de specialiştii de la Grădina Botanică Marie Selby din Florida.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici