Cea mai mare orhidee din lume a înflorit în Brazilia. Vezi aici cum arată

Cea mai mare orhidee din lume, ce are o înălţime de 2,5 metri, a înflorit într-un parc naţional din Brasilia, a anunţat, marţi, Institutul brazilian pentru mediu (IBAMA).

677 afișări
Imaginea articolului Cea mai mare orhidee din lume a înflorit în Brazilia. Vezi aici cum arată

Cea mai mare orhidee din lume a înflorit în Brazilia. Vezi aici cum arată (Imagine: www.ibama.gov.br)

"Grammatophyllum speciosum, o orhidee originară din Malaysia, a înflorit în parcul naţional al orhideelor administrat de IBAMA. Ea deţine titlul de «cea mai mare orhidee din lume»", se precizează în comunicatul emis de IBAMA.

Această orhidee, care a fost plantată în urmă cu cinci ani, are 19 tije, unele dintre ele putând ajunge până la trei metri, pe care cresc 400 de flori.

Planta "s-a adaptat foarte bine la rigorile climei" din capitala braziliană, mult mai uscată decât cea din Malaysia, a precizat biologul Lou Menezes, directorul parcului.

Experţii brazilieni încearcă să obţină o nouă specie de orhidee, un hibrid ce va fi obţinut din încrucişarea orhideei Grammatophyllum speciosum cu Cyrtopodium brandon, o specie endemică din pădurea tropicală braziliană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici