Cel mai mare centru de cercetare medicală din România va fi la Spitalul Colentina

Cel mai mare centru de cercetare medicală multidisciplinară din România va fi realizat la Spitalul Colentina, investiţia cu o durată de executare de nouă luni având valoarea de 20 de milioane de euro, bani proveniţi din fonduri europene, a declarat, pentru MEDIAFAX, directorul ASSMB, Marius Savu.

407 afișări
Imaginea articolului Cel mai mare centru de cercetare medicală din România va fi la Spitalul Colentina

Directorul general al Administraţei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Marius Savu (Imagine: www.assmb.ro)

"Centrul va beneficia de dotare şi tehnologie de ultimă generaţie. În unitatea de cercetare vor fi realizate investigaţii de mare complexitate, printre care cele pentru depistarea precoce a cancerului, dar şi de monitorizare a efecienţei tratamentului acestei maladii care afectează tot mai multe persoane. Astfel, centrul va beneficia de un Pet CT şi un Spect CT, microscop electronic, echipamente pentru anatomia patologică şi de un centru de cercetare cardiologică ultramodernă", a spus, vineri, directorul general al Administraţei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB), Marius Savu.

Lucrările vor începe luni şi vor dura nouă luni. În această perioadă vor fi realizate lucrări de reabilitare, consolidarea şi modernizare a clădirii în care va funcţiona noul centru de cercetare medicală.

"Centrul va fi realizat în cadrul unui proiect de cercetare din fonduri europene obţinut de Spitalul Colentina", a declarat Marius Savu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici