"Cel mai murdar om din lume" a murit la 94 de ani, la câteva luni după ce s-a spălat

Un pustnic iranian poreclit "cel mai murdar om din lume" pentru că nu a făcut duş timp de mai bine de jumătate de secol a murit la vârsta de 94 de ani, la câteva luni după ce s-a spălat pentru prima dată.

4586 afișări
Imaginea articolului "Cel mai murdar om din lume" a murit la 94 de ani, la câteva luni după ce s-a spălat

Captură Foto - YouTube

Agenţia de presă Irna a relatat că "Amou Haji", o poreclă simpatică pentru o persoană în vârstă, a murit duminică în satul Dejgah din provincia sudică Fars, notează The Guardian.

Conform presei locale, Haji nu s-a mai spălat cu apă sau săpun de mai bine de 60 de ani. Sătenii au spus că acesta a avut parte de "eşecuri emoţionale în tinereţe" care l-au determinat să refuze să se spele.

În 2014, Tehran Times a relatat că Haji ar fi mâncat animale omorâte pe şosea, ar fi fumat pipă umplută cu excremente de animale şi credea că igiena l-ar fi îmbolnăvit. Fotografii îl arătau cum fuma mai multe ţigări deodată.

Însă, în urmă cu câteva luni, sătenii l-au convins să se spele pentru prima dată, a relatat Irna.

După moartea lui Haji, recordul neoficial ar putea reveni unui indian care, de asemenea, nu s-a spălat în cea mai mare parte a vieţii sale.

În 2009, conform Hindustan Times, Kailash "Kalau" Singh, dintr-un sat din afara oraşului sfânt Varanasi, nu s-a spălat de peste 30 de ani, în încercarea de a contribui la rezolvarea "tuturor problemelor cu care se confruntă naţiunea".

El ar fi respins apa în favoarea a ceea ce el a numit o "baie de foc". "În fiecare seară, când sătenii se adună, Kalau ... aprinde un foc de tabără, fumează marijuana şi stă în picioare pe un picior rugându-se către Zeul Shiva", se arată în ziar.

Singh ar fi spus: "Este ca şi cum ai folosi apa pentru a face o baie. Baia de foc ajută la uciderea tuturor germenilor şi infecţiilor din corp".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici