Cercetător: "Cel puţin 90% dintre suplimentele vândute în farmacii sunt apă de ploaie"

Cercetătorul Costel Atanasiu avertizează că peste 90% dintre suplimentele vândute în farmacii sunt „apă de ploaie”.

24974 afișări
Imaginea articolului Cercetător: "Cel puţin 90% dintre suplimentele vândute în farmacii sunt apă de ploaie"

Cercetător: "Cel puţin 90% dintre suplimentele vândute în farmacii sunt apă de ploaie"

Toate proprietăţile miraculoase pe care chipurile le au aceste produse reprezintă doar părerile producătorilor şi nu sunt confirmate de studii ştiinţifice, spune Costel Atanasiu.

„Singurele suplimente pe care trebuie să le luaţi sunt vitaminele şi unele minerale, dar şi acolo trebuie luate la indicaţia şi sub supravegherea medicului pentru că excesul de vitamine este dăunător”, explică Atanasiu.

Carenţele de vitamine pot fi determinate prin analize. Una dintre probleme constatate frecvent este lipsa vitaminei D. Potrivit cercetătorului Costel Atanasiu, motivul este simplu: corpul uman n-a fost „programat" să petreacă atât de mult timp în casă, el trebuia să fie aproape tot timpul afară, în soare.

Lipsa poate fi compensată prin ingerarea de vitamina D, însă uneori acest lucru nu este suficient deoarece unele persoane au tulburări de metabolism care fac ca vitamina să nu fie reţinută de către organism.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici