Cerealele integrale protejează organismul împotriva radicalilor liberi

Cerealele integrale reprezintă o alegere benefică pentru o alimentaţie echilibrată deoarece sunt o sursă importantă de nutrienţi, precum fibre, vitamine, minerale, antioxidanţi, esenţiali în alimentaţia tuturor persoanelor, indiferent de vârstă.

97 afișări
Imaginea articolului Cerealele integrale protejează organismul împotriva radicalilor liberi

Cerealele integrale protejează organismul împotriva radicalilor liberi (Imagine: Shutterstock)

În plus, ele sunt bogate în nutrienţi cu proprietăţi antioxidante, precum vitamina E şi seleniu, care se găsesc în germenul bobului de grâu. Studiile ştiinţifice au demonstrat că un consum zilnic de cereale integrale, alături de o alimentaţie echilibrată, ajută la protejarea organismului împotriva radicalilor liberi. De asemenea, in vitro s-a observat că antioxidanţii din produsele pe bază de cereale integrale au o activitate similară cu cea a unor fructe sau legume. Antioxidanţii din plante sunt asociaţi cu reducerea riscului de apariţie a anumitor boli, inclusiv a celor cardiace şi a cancerului, precizează specialiştii în nutriţie.

Citeşte mai multe despre cerealele integrale pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici