China: celebra armată de teracotă şi-a îngroşat rândurile cu alţi 110 soldaţi

Arheologii chinezi au descoperit 110 noi războinici din celebra armată de teracotă îngropată în apropiere de mausoleul împăratului Qin Shihuang, din nordul Chinei, a anunţat, luni, un oficial chinez.

1203 afișări
Imaginea articolului China: celebra armată de teracotă şi-a îngroşat rândurile cu alţi 110 soldaţi

China: celebra armată de teracotă şi-a îngroşat rândurile cu alţi 110 soldaţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Excavaţiile realizate într-un sit de 200 de metri pătraţi au condus la scoaterea la suprafaţă a unui total de 110 personaje din teracotă", a declarat Shen Maosheng, director-adjunct al departamentului de arheologie din cadrul muzeului amenajat la faţa locului, în apropiere de oraşul Xian.

"Ceea ce este cel mai important de această dată este faptul că aceste vestigii au fost descoperite bine conservate, cu desene colorate", a adăugat el. În urma săpăturilor au mai fost descoperite arme şi bucăţi din care de luptă.

Alţi 11 soldaţi din teracotă, de o mărime apropiată de cea a unui bărbat adult, urmează să fie dezgropaţi în viitorul apropiat, a precizat cercetătorul chinez.

Celebra armată îngropată, alcătuită din câteva mii de soldaţi din teracotă îngropaţi cu caii lor, a fost descoperită în 1974, de câţiva ţărani chinezi, care săpau un puţ în apropiere de necropola lui Qin Shihuang, primul împărat al Chinei.

Armata de teracotă, supranumită uneori şi "armata de argilă", reprezintă una dintre descoperirile arheologice cele mai importante din secolul al XX-lea. Locul în care a fost descoperită a devenit unul dintre cele mai frecventate situri turistice din China.

Qin Shihuang a rămas în istorie drept unificatorul imperiului chinez şi fondator al dinastiei Qin (221 - 206 î.e.n.).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici