Ciocolata neagră previne excesele alimentare din perioada Crăciunului

După ce au dovedit deja că ciocolata neagră este o bună sursă de antioxidanţi şi de acizi graşi benefici organismului, cercetătorii susţin că acesta previne şi excesele alimentare din perioada Crăciunului, informează dailymail.co.uk.

159 afișări
Imaginea articolului Ciocolata neagră previne excesele alimentare din perioada Crăciunului

Ciocolata neagră previne excesele alimentare din perioada Crăciunului (Imagine: Mediafax Foto)

Acest studiu efectuat recent de cercetătorii de la Universitatea din Copenhaga a demonstrat faptul că ciocolata neagră, spre deosebire de cea cu lapte, scade pofta de dulciuri şi alimente bogate în grăsimi.

Un număr de 16 tineri bărbaţi, cu o bună stare de sănătate şi cu o greutate corporală medie, cărora le placeau ambele sortimente de ciocolată (neagră şi cu lapte), au participat la acest experiment încrucişat, care a avut ca scop descoperirea modului în care cele două tipuri de dulciuri influenţează apetitul.

Voluntarii au participat la două teste separate. În timpul primului dintre acestea, ei au mâncat 100 de grame de ciocolată neagră, iar în timpul celui de-al doilea, ciocolată cu lapte. Cu 12 ore înainte de experiment, ei nu au mâncat nimic altceva. Ambele varietăţi de ciocolată au avut acelaşi număr de calorii.

În cele cinci ore care au urmat, specialiştii au monitorizat apetitul voluntarilor, luând în considerare senzaţia de foame, de saţietate, de poftă de mâncare şi dorinţa de a consuma altă bucată de ciocolată.

La două ore şi jumătate după ce au mâncat cele 100 de grame de ciocolată, participanţilor la acest experiment le-a fost oferită oferit pizza şi li s-a spus să mănânce până când apare senzaţia de saţietate.

Cantitatea de pizza necesară pentru satisfacerea senzaţiei de foame a bărbaţilor care au consumat anterior ciocolată neagră a înregistrat cu 15% mai puţine calorii decât cantitatea consumată de cei care au mâncat cicolată cu lapte. Acest procent a fost considerat de cercetătorii danezi dreptul unul "semnificativ".

Tototdată, ciocolata neagră i-a făcut pe voluntarii din grupul care a consumat acest sortiment să mănânce mai puţine dulciuri şi alimente sărate sau bogate în grăsimi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici