Ciocolata poate provoca pierderi de memorie

Persoanele care mănâncă ciocolată în timpul programului de lucru nu se mai pot concentra asupra sarcinilor pe care le au de rezolvat la serviciu. Aceasta este concluzia unui grup de cercetători australieni de la Universitatea Flinders din Melbourne. Oamenii de ştiinţă precizează în anumite situaţii pot apărea chiar pierderi de memorie sau accidente. În plus, acelaşi efect asupra oamenilor îl are şi simpla prezenţă pe birou a alimentului scos din ambalaj, informează cotidianul Gândul.

94 afișări
Imaginea articolului Ciocolata poate provoca pierderi de memorie

Ciocolata poate provoca pierderi de memorie (Imagine: Publimedia)

Explicaţia este aceea că regiunea din creier care se concentrează asupra poftei de ciocolată răspunde şi de abilităţi precum rezolvarea problemelor matematice sau memorarea.

În raportul apărut în Current Directions in Psychological Science Journal se menţionează că atunci când ne este poftă de ceva, creierul proiectează o imagine mentală a acelui aliment. Oamenii de ştiinţă consideră că dacă ne imaginăm un peisaj sau un curcubeu, creierul poate fi păcălit, iar pofta poate scădea în intensitate sau chiar dispărea.

Citeşte mai multe pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici