Construcţie impresionantă: Cum arată cel mai lung şi mai înalt POD DE STICLĂ din lume - FOTO

Cel mai lung şi mai înalt pod de sticlă din lume va fi inaugurat, în luna iulie, în China, în parcul naţional Zhangjiajie, despre care se spune că a fost sursa de inspiraţie a planetei Pandora din filmul Avatar, regizat de James Cameron, informează CNN.

15131 afișări
Imaginea articolului Construcţie impresionantă: Cum arată cel mai lung şi mai înalt POD DE STICLĂ din lume - FOTO

Cel mai lung şi mai înalt pod de sticlă din lume va fi construit în China - FOTO

Podul de sticlă va uni două vârfuri din zona denumită Zhangjiajie Grand Canyon, din provincia chineză Hunan, şi se va întinde pe o distanţă de 430 de metri, având o deschidere de şase metri.

Podul este construit la o înălţime de 300 de metri. Comparativ, Grand Canyon Skywalk, o atracţie turistică construită pe unul dintre pereţii vestici ai Marelui Canion din Statele Unite ale Americii, are 21 de metri lungime şi se află la o înălţime de 219 metri.

Construcţia chineză este opera arhitectului israelian Haim Dotan, care a realizat şi pavilionul Israelului la Expo 2010 Shanghai. Potrivit acestuia, podul are capacitatea de a susţine 800 de persoane odată.

Parcul Zhangjiajie este o rezervaţie naturală forestieră situată în vecinătatea oraşului Zhangjiajie, în nordul provinciei Hunan din Republica Populară Chineză. Cu o suprafaţă de 56 de kilometri pătraţi, parcul a fost deschis publicului din 2009 şi, potrivit CNN, a reprezentat sursa de inspiraţie pentru planeta Pandora, creaţia regizorului James Cameron în filmul Avatar, apărut în 2009.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici