Consumăm cantitate, nu calitate. ,,Tinerii mănâncă mai nesănătos decât părinţii lor”, avertizează Dragoş Dumitrescu, manager general al unui restaurant faimos

  • Obezitatea a devenit epidemie, provocând peste 1 milion de decese anual.
  • ,,Ne îndreptăm spre un consumerism avansat” , declară Andreea Chiriţescu, instructor de fitness.
  • În 2021, în Bucureşti, în plină pandemie de coronavirus, sute de tineri s-au îngrămădit pentru un burger gratis, riscând să fie infectaţi de virusul mortal.
944 afișări
Imaginea articolului Consumăm cantitate, nu calitate. ,,Tinerii mănâncă mai nesănătos decât părinţii lor”, avertizează Dragoş Dumitrescu, manager general al unui restaurant faimos

Biscuiţii, prăjiturile şi băuturile carbogazoase ar putea creşte riscul de a face pietre la rinichi, au avertizat cercetătorii britanici.

Burgerii, pizza, ,,shaorma cu de toate”… şi în general, dulciurile cu mult zahăr, dacă sunt consumate în exces, pot provoca obezitate, cancer, boli cardiovasculare şi diabet.

Mulţi instructori de fitness sunt îngrijoraţi în privinţa sănătăţii oamenilor la nivel global din cauza mâncatului pe fond emoţional.

,,Din păcate ne îndreptăm spre un consumerism avansat. Consider că majoritatea clienţilor cu care eu lucrez şi oameni cu care lucrez îşi dau seama că mănâncă compulsiv şi nu au o limită în privinţa mâncării. Mănâncă mult peste limita saţietăţii şi în secunda aceea nu mai putem spune că ne hrănim sănătos şi pur şi simplu psihicul simte nevoia să mănânce permanent pentru că atunci când faci sport, îţi dă poftă de mâncare”, declară Andreea Chiriţescu, instructor de fitness.

De altfel, managerii de restaurante avertizează că tinerii sunt categoria care este cea mai atrasă de preparatele fast food, în vreme ce generaţiile anterioare mai consumă ocazional preparate sănătoase de tip ,,fine dining”.

,,Am văzut în general tineretul e mai mult îndreptat către partea asta de burgeri , tot ce înseamnă rapid, prăjeală. Cei mai în vârstă sunt tot în partea aceea, mai o friptură, mai o salată, dar tineretul n-am văzut să fie îndreptat spre partea sănătoasă”, raportează Dragoş Dumitrescu, general manager de la restaurantul ,,Terasa Florilor”, pentru ALEPH NEWS

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici