- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- (09.04.2017, 09:10)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Consumul de alimente procesate poate provoca apariţia alergiilor
Alimente procesate eliberează histamină în organism, ceea ce produce reacţii alergice. Iar substanţele chimice din produsele alimentare perturbă sistemul imunitar, informează CSID.
530 afișări
Consumul de alimente procesate poate provoca apariţia alergiilor (Hepta/ Mediafax Arhiva Foto)
Un număr mare de alergii alimentare! Cu asta se confruntă mulţi pacienţi de vârste fragede care ajung la medici în ultimii ani.
O explicaţie ar fi expunerea încă de la vârste mici la alimente superprocesate. Potrivit medicilor, 80% din alergii sunt reacţii exagerate ale sistemului imunitar şi se produc după un consum de proteine din lapte, ouă, peşte, soia şi arahide.
„Faptul că cei mai expuşi sunt copiii este explicat de faptul că mucoasa intestinală este mai puţin maturizată din punct de vedere imunologic şi alergenii ajung mai uşor în sânge, iar la indivizii predispuşi genetic pot declanşa reacţii alergice”, ne spune dr. Brânduşa Petruţescu, medic primar alergolog.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Studiu. Schimbările climatice provocate de om au „încetinit rotația Pământului” și ar putea afecta modul în care măsurăm timpul
-
Cresc preţurile în industria prelucrătoare, construcţii şi în comerţ
-
Horia Constantinescu renunţă la şefia ANPC pentru a candida la Primăria Constanţa
-
Pentagonul alocă 20 miliarde dolari pentru dezvoltarea avionului care-l va înlocui pe F-22 Raptor
Spre vârsta de 5 ani, mucoasa intestinală se maturizează, iar reacţiile alergice se reduc ca frecvenţă. Regula generală este să consumaţi cât mai multe produse naturale în perioada sarcinii. Dieta fără conservanţi trebuie oferită şi copilului, măcar în primii ani de viaţă.
„Laptele, de exemplu, în oraşele mari, nu mai poate fi servit aşa cum e preluat de la animal, la transport suferă schimbări, la pasteurizare schimbări, la UH alte schimbări, la depozitarea lui în bidoane de aluminiu alte schimbări, animalul rareori mai paşte iarba”, adaugă prof. dr. Pavel Chirilă.
Există însă şi pseudoalergii cauzate de o deficienţă de enzime. De asemenea, medicii semnalează şi alte tipuri de reacţii alergice.
Citeşte continuarea pe Ce se întâmplă doctore.
Citește pe alephnews.ro: VIDEO. Primul om cu cip Neuralink în creier joacă „Mario Kart” cu ajutorul device-ului
Citește pe www.zf.ro: Capcana din maşinile şoferilor: Detaliul pe care conducătorii auto îl ignoră zilnic şi le poate aduce o amendă de 3.300 lei
Citește pe www.zf.ro: Surpriză de la Kaufland în România. A investit deja peste 1 mil. euro
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Povestea unui fost corporatist care alături de un prieten a creat de la zero propria marcă de bere 100% românească
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta îmi dă energie”
PROSPORT.RO
Ce se întâmplă când bei vin roșu, de fapt. Expertiza surprinzătoare a medicului Vlad Ciurea
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe