- Home
- Ştiinţă-Sănătate
-
WASHINGTON, (31.08.2010, 15:58)
- , ,
- Home
- Video
- Politic
- Vești bune
- Economic
- Social
- Externe
- Healthcare Trends
- Marius Tucă Show
- Gândurile lui Cristoiu
- Coronavirus
- Facem România bine
Consumul variat de fructe şi legume diminuează riscul de declanşare a cancerului pulmonar
Consumul variat de fructe şi legume diminuează riscul de declanşare a unor tipuri de cancer pulmonar în cazul persoanelor care fumează, potrivit unui studiu publicat în Statele Unite ale Americii.
136 afişări

Consumul variat de fructe şi legume diminuează riscul de declanşare a cancerului pulmonar (Imagine: Radu Iordache/Mediafax Foto)
"Chiar dacă renunţarea la fumat reprezintă acţiunea preventivă cea mai importantă în ceea ce priveşte reducerea riscului de declanşare a cancerului pulmonar, consumul mai multor varietăţi de legume şi fructe poate reduce şi el acest risc, indiferent de cantitate", a declarat medicul H. Bas Bueno-de-Mesquita, de la Institutul Naţional pentru Sănătate Publică şi Mediu din Olanda, coordonatorul cercetării.
Studiul, publicat în revista Cancer Epidemiology, Biomarkers and Prevention, editată de Asociaţia de cercetări împotriva cancerului din SUA, a fost efectuat pe un eşantion de 450.000 de europeni, dintre care 1.600 sufereau de cancer pulmonar.
ULTIMELE ȘTIRI
-
China face obligatorii testele anale pentru COVID-19 pentru toți turiștii care sosesc în țară
-
Ciolacu, scrisoare deschisă către Ursula von der Layen despre „derapajele antidemocratice ale guvernului” în România
-
COMENTARIU Bogdan Nicolae | Ce Alternativă are Germania
-
Dosarul „10 august”. Iohannis cere explicaţii de urgenţă de la ministrul Justiţiei, Stelian Ion, după decizia Tribunalului Bucureşti
Riscul de carcinom pulmonar cu celule scuamoase s-a dovedit a fi considerabil mai mic în cazul voluntarilor care consumau o varietate mare de fructe şi legume.
Potrivit autorilor, varietatea de fructe şi legume consumate pare a fi mai importantă decât cantitatea în ceea ce priveşte prevenirea acestui tip de cancer. Cercetătorii au studiat efectele consumului a 14 soiuri de fructe şi 26 de varietăţi de legume, indiferent dacă acestea erau consumate în stare proaspătă, uscată sau în conserve.
Deşi numeroase lucrări precedente au evidenţiat deja influenţa consumului de fructe şi legume asupra riscului de apariţie a cancerului, acesta a fost primul studiu care a reliefat importanţa avută mai degrabă de varietatea de fructe şi legume consumate şi mai puţin a cantităţii acestora.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.



TACATACA.PROSPORT.RO


ULTIMA ORǍ
vezi mai multe