Coronavirus: trei medici generalişti cred că au găsit un posibil medicament

  • Trei medici francezi au stabilit un protocol de tratament pe bază de azitromicină
  • Azitromicina este prescrisă pe scară largă în fiecare iarnă la copii şi adulţi fără efecte secundare
  • Nu există reacţii adverse, spre deosebire de hidroxiclorochina, ale cărei efecte secundare cardiace sunt cunoscute
2405 afișări
Imaginea articolului Coronavirus: trei medici generalişti cred că au găsit un posibil medicament

Coronavirus: trei medici generalişti cred că au găsit un posibil medicament

Doi medici francezi din regiunea Grand Est şi unul din Nord au stabilit un protocol de tratament pe bază de azitromicină. Cu rezultate asupra pacienţilor afectaţi de Covid-19, spun ei.

Trei medici generalişti care s-au întâlnit pe un grup de Facebook au găsit un tratament Covid-19 utilizabil la scară foarte mare. Denis Gastaldi, Jean-Jacques Erbstein şi Olivia Vansteenberghe, respectiv doctori din Morhange, Créhange (Moselle) şi Wormhout (Nord) preferă să rămână foarte prudenti în timp ce îşi exprimă mari speranţe.

Combinaţia lor de medicamente se bazează pe cercetarea profesorului Raoult, pe cunoştinţele lor despre alte tratamente şi pe o doză bună de pragmatism. „Este foarte empiric”, explică dr. Gastaldi. Cei trei am discutat despre posibilele tratamente. Întrucât nu am putut folosi hidroxiclorochina din protocolul lui Pr. Didier Raoult (medicii generalişti nu sunt autorizaţi să prescrie această moleculă), ne-am întrebat dacă azitromicina nu ar putea sta la baza tratamentului.

„În ultimele săptămâni noi trei am prescris acest tratament tuturor pacienţilor noştri cu coronavirus”, explică Denis Gastaldi. In cazul meu aceasta reprezintă mai mult de 200 de pacienţi. Am avut doar două cazuri grave care au necesitat spitalizare, dar au ieşit din spital de atunci. Evident acesta nu este un studiu multicentric, randomizat, dar sunt rezultate foarte interesante. Dacă ne bazam pe statistica cunoscuta a bolii, din cele 200 de cazuri ar fi trebuit să fi avut cel puţin două decese şi aproximativ patruzeci de spitalizări.”.

Mai multe detalii pe Smart Radio.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici