Cum poţi scădea nivelul colesterolului fără medicamente

Dieta bogată în kilocalorii şi grăsimi "rele" duc la creşterea colesterolului în organism. Medicii nutriţionişti avertizează că persoanele care au un nivel crescut al colesterolului în organism sunt predispuse la boli cardiovasculare şi diabet.

947 afișări
Imaginea articolului Cum poţi scădea nivelul colesterolului fără medicamente

Cum poţi scădea nivelul colesterolului fără medicamente (Imagine: Lucian Alecu/Mediafax Foto)

Pentru că grăsimile saturate sunt greu de ocolit din cauza stilului alert de viaţă, specialiştii oferă câteva soluţii la îndemâna oricui pentru a scădea nive­lul colesterolului "rău din organism, fără a apela la medicamente. Astfel, este indi­cat să aducem în dieta zilnică ali­men­te care cresc ni­­velul coles­terolului "bun", printre care merele, tărâţele şi grapefruitul. Aceste alimente au un conţinut bogat de fitochimicale, compuşi esenţiali pentru scăderea colesterolului.

Mănâncă de trei ori pe săptămână peşte. Potrivit nutriţioniştilor, peştele este alimentul ideal pentru a reduce colesterolul. Unele specii, precum somonul, sunt bogate în Omega 3. Aceşti acizi graşi sunt o sursă de grăsimi "bune".

Citeşte mai multe despre cum poţi scădea nivelul colesterolului fără medicamente pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici