Cum să slăbeşti combinând inteligent alimentele

Peştele cu o porţie de cartofi natur şi lămâie, brânza cu pâine, friptura cu legume sau cu o salată de varză sunt considerate de nutriţionişti asocieri potrivite pentru a scădea în greutate. Pierderea în greutate nu presupune doar o restricţie calorică şi intensificarea programului de fitness, susţin medicii nutriţionişti. Potrivit experţilor, atunci când vrem să slăbim, trebuie să acordăm o atenţie deosebită felului în care combinăm alimentele. Acest aspect are rolul de a intensifica arderea grăsimilor, accelerând metabolismul. gândul vă prezintă care sunt cele mai bune şi mai periculoase combinaţii alimentare atunci când urmezi un program de slăbit.

137 afișări
Imaginea articolului Cum să slăbeşti combinând inteligent alimentele

Cum să slăbeşti combinând inteligent alimentele (Imagine: Lucian Alecu/Mediafax Foto)

"În natură nu există un aliment care să conţină toate principiile nutritive şi al cărui consum exclusiv să poată asigura materiile necesare metabolismului. Prin urmare, avem nevoie de asocieri, produsele se completează între ele", precizează medicul nutriţionist Mihaela Bilic, autoarea cărţii "Trăiesc, deci mă abţin".

Ce este bun:

● Sandviciul perfect trebuie să conţină o cantitate moderată de carne sau brânzeturi, o felie de pâine şi legume proaspete . "De cele mai multe ori avem tendinţa de a renunţa complet la pâine atunci când vrem să urmăm un regim. Nu pâinea îngraşă, ci alimentele pe care le mâncăm împreună cu aceasta. Pentru ca procesul de slăbire să nu fie compromis din cauza pâinii, optaţi pentru variantele integrale, deoarece sunt bogate în fibre, vitamine şi minerale, necesare pentru accelerarea metabolismului", precizează dr. Bilic.

● Peştele trebuie asociat cu o porţie de cartofi natur şi cu lămâie. Peştele nu trebuie să lipsească dintr-o dietă. Acesta este bogat în proteine şi acizi graşi esenţiali. În privinţa acestui aliment, problema apare atunci când vine vorba de felul în care este preparat. Evitaţi peştele pane sau prăjit, conservele de peşte în ulei şi salatele de peşte cu maioneză, indică nutriţionistul.

Citeşte mai multe despre cum slăbeşti combinând inteligent alimentele pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici