Cum te ajută internetul să te laşi de fumat

Cine vrea să se lase de fumat urmând remediile recomandate pe internet poate avea surprize, dacă ia de bun tot ce citeşte. Îmbolnăvirea voluntară, inhalarea de tămâie sau tratarea dependenţei cu substanţe toxice sunt doar câteva din sfaturile acordate pe forumuri şi bloguri.

219 afișări
Imaginea articolului Cum te ajută internetul să te laşi de fumat

Cum te ajută internetul să te laşi de fumat (Imagine: Viorel Dudau/Mediafax Foto)

Simţi nevoia să fumezi, dar în acelaşi timp vrei să te laşi? Linge nişte sare! Dacă ţi se face gura pungă, nu-i nimic. Merge să ronţăi şi nişte pătrunjel, în loc să-ţi aprinzi una mică. Dacă nici cu pătrunjelul nu ţi-a ieşit, e timpul unei băi fierbinţi până la limita leşinului. Nici aşa nu merge? Încearcă hipnoza care te scapă de viciu în 38 de minute şi 13 secunde, garantat 99%! Şi ţine minte vorba ioghinului - mai bine bei urină decât să pui în gură "beţigaşul demonic şi cancerigen" care este ţigara.

Toate aceste remedii sunt explicate mai pe scurt sau mai pe larg pe internet, prima sursă de informare în momentul în care vrei să iei o decizie.

Ignorând, cum fac atâţia alţii, să cerem sfatul doctorului, am căutat să aflăm cum poate un fumător să se lase urmând sfaturile unor bloguri sau forumuri bine intenţionate. În afară de sfatul greu de urmat "să ai voinţă", am descoperit că a încerca să te laşi urmând căi naturiste sau uneori paranormale poate fi mai periculos chiar decât fumatul în sine.

De pe un blog supranumit "feminin" aflăm că în plante şi fructe poţi găsi oricând sprijinul pe care îl cauţi. Totuşi, în topul remediilor pentru dependenţa de ţigări este sarea. Aşadar, simţi nevoia să fumezi? Mănânci mai întâi nişte sare! Dacă nu poţi să ingerezi sare brută, ajută şi mâncărurile excesiv de sărate. Beneficiul este că, pe lângă faptul că ţi se taie pofta de ţigară şi de viaţă, sarea nu creează dependenţă.
Alte metode mai umane constau în înlocuirea ţigării cu câte o linguriţă de miere amestecată cu ridichie rasă - remediu funcţional, dar oarecum greţos, ţinutul în gură al unui beţigaş de lemn dulce ca surogat al ţigaretei sau consumarea de ciocolată neagră în momentul în care simţi nevoia să fumezi. Dacă nu răspunzi la tratament, ai întotdeauna opţiunea de a bea un pahar de apă cu câteva picături de extract de lobelia (plantă supranumită şi tutun indian). Numărul de picături este vital, însă, deoarece planta este toxică, iar abuzul poate dăuna grav sau definitiv sănătăţii. Cine nu e adeptul plantelor exotice poate rumega oricând nişte ovăz, preferabil lăsat să se mai umezească în puţin lapte. Altfel, potrivit blogului pentru femei şi sportul ajută, dar nici sunătoarea nu trebuie ignorată.

De asemenea, util este să ai o legătură de pătrunjel la tine, pentru că mestecarea acestor frunze face minuni în a-ţi tăia pofta de ţigară.

Citeşte mai multe despre remediile antifumat de pe Internet pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici